9 februari 2014 door in Microsoft en Nokia.

nokiaEind deze maand begint het Mobile World Congress. Dit is hét evenement op het gebied van nieuwe smartphone aankondigingen. Ook dit jaar worden er een aantal nieuwe toestellen aangekondigd. Onder andere verwachten wij dat Samsung met de opvolger van de Samsung Galaxy S4 komt en Nokia misschien wel met zijn eerste Android telefoon. De geruchtenstroom over een Android telefoon van Nokia neemt toe. Zou het dan echt gebeuren?

Nokia ontwikkelt Android toestel

Hoewel Nokia de grootste ontwikkelaar is op het gebied van Windows Phone smartphones en vorig jaar nog door Microsoft is overgenomen, komen er toch steeds meer geruchten over een Android toestel. De keuze om een smartphone die draait op het platform van Google zou enigszins vreemd zijn. Zeker omdat Microsoft en Google concurrenten van elkaar zijn. Toch ziet het er naar uit dat dit gaat gebeuren.

Voor Nokia zou het interessant kunnen zijn om nieuwe markten te kunnen bewandelen. Nokia heeft de afgelopen jaren vooral naast de boot gevist door in eerste instantie een eigen besturingssysteem te ontwikkelen terwijl vele fabrikanten al met Android waren gestart. Daarna zijn ze gestart met Windows, terwijl deze ver achterliep ten opzichte van het marktaandeel van Google Android. Mede door hun populaire Lumia serie is het marktaandeel van Windows Phone behoorlijk gestegen. Het lijkt dan ook steeds beter te gaan met Microsoft en Nokia.

Hoe gaat deze nieuwe Nokia smartphone heten?

Wij verwachten niet dat dit toestel onder de naam Lumia wordt uitgebracht. Lumia staat voor een aparte lijn met Windows Phone smartphones. Er zijn al foto’s uitgelekt van een zogenaamde Nokia Normandy. Of dit de benaming gaat worden van deze nieuwe serie en of het uberhaupt een feit of toch een fabel blijkt te zijn, horen we eind februari tijdens het Mobile World Congress.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones