24 februari 2014 door in Nokia.

nokiaWie had dat gedacht. Nokia brengt smartphones op de markt die draaien op het platform van hun grootste concurrent, Google. Toch gaat het nu gebeuren. Vandaag heeft Nokia de zogenaamde Nokia X aangekondigd. Een Nokia smartphone dat werkt op het besturingssysteem Android.

Nokia brengt Android smartphone op de markt

Aangezien Nokia vorig jaar overgenomen werd door Microsoft had niemand verwacht dat ze ooit nog gebruik zouden gaan maken van het besturingssysteem Android. Toch heeft Nokia vandaag iedereen laten schrikken tijdens deze bekendmaking.

Android is een besturingssysteem waar miljoen apps op te downloaden zijn en wordt door miljoenen gebruikers als het beste platform ervaren. Hierdoor is Android het grootste besturingssysteem van de wereld. Om smartphonegebruikers optimaal te kunnen bedienen is het voor Nokia en Microsoft dus noodzaak om hierop in te spelen. Een besturingssysteem maken die net zo goed is als Android is dan niet genoeg. Mensen die gewend zijn aan Android zijn immers moeilijk over te halen om Windows te gebruiken. Hetzelfde geldt overigens voor iOS en andere platformen. Nokia moet dus wel gedacht hebben dat het verstandiger is om dan maar beide markten te bedienen. Dat gaan ze binnenkort doen met de Nokia X-serie.

nokia-x

De Nokia X-serie is een reeks smartphones voor een laag budget die gebruik maakt van Android. Binnenkort lees je meer over de nieuwe smartphones die er uit worden gebracht. Tot die tijd kan je hieronder alvast een filmpje bekijken:

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones