Nokia Lumia 1020 beschikt over 41 MP camera

nokia-lumia-1020Vandaag is de nieuwe Nokia Lumia 1020 aangekondigd. Een smartphone met een 41 megapixels camera. Is dat nog wel een telefoon te noemen? We merken steeds meer dat smartphones, camera’s en tablets in elkaar overlopen. De Samsung Galaxy Note was een twijfelgeval tussen een smartphone en een tablet. Tegenwoordig is dat formaat redelijk normaal te noemen. De Galaxy S4 Zoom heeft een camera met 10 keer optische zoom. En dan zijn er ook nog smart camera’s die werken met het besturingssysteem Android. Kortom, smartphones, tablets en camera’s groeien steeds vaker door elkaar.

Nokia Pureview

Een 41 megapixels camera is voor Nokia niet uniek. De Nokia 808 Pureview had ook een 41 megapixels camera. Dit was echter een toestel die werkte op het besturingssysteem Symbian. De nieuwe Nokia Lumia 1020 draait op Windows 8.

nokialumia1020

Specificaties van Nokia Lumia 1020

Een groot royaal 4.5 inch touchscreen scherm
Een dual core processor met 1.5 Ghz
2 GB aan werkgeheugen
32 GB opslagcapaciteit, niet uitbreidbaar met Micro SD
41 megapixels camera met groothoeklens en Xenon flitser
Front camera

Camera app van Nokia

Speciaal voor de camera heeft Nokia een unieke app ontwikkelt die te downloaden is in de Windows 8 marketplace. Deze app (Nokia Pro Camera) biedt toegang tot ISO waarden, witbalans, focus en sluitertijd.

Videocamera van de Nokia Lumia 1020

Dit toestel beschikt over een zeer geavanceerde videocamera. Tijdens het filmen kan je tot wel zes keer digitaal inzoomen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Daarnaast worden geluiden in stereokwaliteit opgenomen en beschikt de camera over optische beeldstabilisatie.

Beschikbaarheid in Nederland

De exacte datum dat de Nokia Lumia 1020 in de winkels ligt is nog niet bekend. Nokia heeft aangegeven dat de verkoop in het vierde kwartaal van start gaat. In welke landen dit dat plaatsvindt is nog niet duidelijk.

Wil je meer informatie over Nokia Lumia toestellen?
Op Telefoonabonnement vergelijk je eenvoudig alle Nokia Lumia aanbiedingen.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones