28 november 2013 door in Nokia en Windows Phone.

nokia-lumia-520Windows Phone is het besturingssysteem van Microsoft voor de mobiele markt. Hoewel de populariteit van Windows Phone nog altijd een stuk lager is dan die van Android en iOS stijgt het aantal gebruikers enorm. Deze stijging is met name te danken aan de toestellen uit de Nokia Lumia serie. De Nokia Lumia 520 is zelfs zo populair dat dit voor een marktaandeel van 26,5 procent heeft gezorgd.

Nokia Lumia goed voor 90 procent marktaandeel Windows Phone

Nokia is bezig met een opmars. De Nokia Lumia toestellen verkopen redelijk goed en zorgen er grotendeels voor dat het aantal gebruikers van Windows Phone aan het stijgen is. Of dit genoeg is om ooit nog een top 3 positie te kunnen bemachtigen verwachten wij niet. Dit is ook afhankelijk wat er zoal gaat gebeuren met Nokia na de overname door Microsoft. De smartphones uit de Nokia Lumia reeks hebben op dit moment een marktaandeel van 90 procent met het besturingssysteem Windows Phone.

Nokia goed voor 50 procent marktaandeel Windows Phone

Van alle verkochte smartphones die draaien op het besturingssysteem Windows Phone is ongeveer 90 procent een Nokia. De Nokia Lumia 520 is verreweg het populairste toestel en heeft een marktaandeel van 26,5 procent. De Nokia Lumia 920, Lumia 620 en de Nokia Lumia 720 zijn samen goed voor nog eens ruim 25 procent.

9 van de 10 Windows Phone toestellen is dus een Nokia. HTC is daarnaast nog eens goed voor 7 procent en Samsung en Huawei zijn samen goed voor 3 procent.

Ben je op zoek naar een smartphone die draait op Windows Phone? Bekijk alle aanbiedingen op Telefoonabonnement.nl

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones