2 april 2014 door in Nokia.

Nokia-Lumia 630De ├ęchte gadget liefhebbers zullen al op de hoogte zijn. Er gaan namelijk al langer geruchten over de eerste Windows Phone 8.1, namelijk de Nokia Lumia 630 en 930. Tijdens het Microsoft BUILD-event dat vanavond plaats gaat vinden (een conferentie voor ontwikkelaars) zullen deze nieuwe gadgets gepresenteerd worden. Alhoewel de Nokia Lumia 930 nog onzeker lijkt te zijn, is het aannemelijk dat tijdens een gelijktijdig Lumia-event de Windows Phone onthuld gaat worden.

Windows Phone 8.1 is gebruiksvriendelijker

Door een grote update van het mobiele besturingssysteem van Microsoft komen er veel nieuwe functies vrij. Hierbij kan gedacht worden aan een Action Centre, een verbeterde spraakassistent, betere multitaskmogelijkheden en nog veel andere functies. Veel gebruiksvriendelijker dus. Bij de lancering van een nieuwe versie van Windows Phone denkt men gelijk aan nieuwe smartphones, en Nokia komt waarschijnlijk met twee modellen. Dit zullen dus waarschijnlijk de beter betaalbare Lumia 630 en de duurdere Lumia 930 zijn. Of de Lumia 930 klaar voor productie is, is overigens nog een groot vraagteken.

Specificaties van de nieuwe Nokia Lumia 630 en 930

Uitgaande van een video die eerder al verspreid werd via internet kan men ervan uitgaan dat de Lumia 630 een 4,5 inch scherm en een Snapdragon 400-chip zal bevatten. Echter is er nog geen video van de Lumia 930 en moeten we dus nog afgaan op de geruchten wat betreft deze smartphone. Wel is er woensdag 2 april een persafbeelding uitgelekt (dader Evan Blass), waarop een foto van de smartphone te zien is. De functies van deze smartphone omvatten, uitgaande van de geruchten, een 5 inch scherm, een Snapdragon 800- of 801- chip met een kloksnelheid van 2,3 GHz, 1 of 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagcapaciteit en een 20 megapixel camera met Pureview-technologie. Voor de definitieve specificaties is het nog afwachten en spannend tot de openingskeynote van Microsoft plaatsvindt met de presentatie van Nokia.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones