Nokia merk is vrij, eerste toestel gespot op Geekbench

Nokia merk is vrij, eerste toestel gespot op Geekbench

25 april 2014 werd de smartphone divisie van Nokia officieel eigendom van Microsoft. Voor ruim 7 miljard dollar ging het legendarische Nokia merk over naar Microsoft. Tot aan het derde kwartaal van 2016 had Microsoft de rechten gekocht van Nokia. Nu het Nokia merk weer vrij is zien we direct een toestel op Geekbench, de Nokia D1C.

Er hing een gerucht in smartphoneland dat er nog wel eens 3 á 4 Nokia toestellen konden volgen dit jaar. In augustus werd dat gerucht bevestigd door Nokia zelf en nu zien we dat de eerste smartphone in die reeks getest is op Geekbench. Phonearena.com kwam de Nokia D1C tegen op Geekbench. Het toestel heeft behoorlijk wat geheugen maar een bescheiden processor. Opvallend is het gloednieuwe besturingssysteem Android 7.0.

Nokia merk

Toen de deal tussen Microsoft en Nokia beklonken werd, in april 2014, gaf Nokia zijn naam aan het software bedrijf uit Redmond. Tegen betaling van ruim 7 miljard dollar (7,5 miljard is ook genoemd) tekende het Finse bedrijf een zo genaamd ‘non compete clause’ tot het derde kwartaal van 2016. Het bedrijf ging er mee akkoord dat het geen telefoons meer de markt zou brengen met het Nokia merk. Dit contract eindigde vrijdag en we zagen direct een nieuw Nokia toestel verschijnen in de benchmarks, de Nokia D1C

Nokia D1C

Deze Nokia wordt aangedreven door een Snapdragon 430 processor van Qualcomm. Het is een octa-core processor geklokt op 1,4 GHz. Er is een Adreno 505 grafische processor en 3 GB werkgeheugen. Verder zien we dat de smartphone het nieuwste besturingssysteem heeft, Android 7.0 Nougat. Kijkend naar de specificaties lijkt het toestel tussen het midden en budget segment in te liggen. Het toestel scoort 682 als hoogste single-core en de hoogste score bij multi-core is 3.229.

Nokia D1C

Verschillende Nokia toestellen in 2016

Als we de berichten uit China mogen geloven, dan heeft Nokia het de komende drie maanden druk. Dit jaar volgen namelijk nog drie tot vier nieuwe toestellen van de Finse smartphone fabrikant. Het gerucht gaat dat twee van de toestellen zijn uitgerust met de vlaggenschip processor van Qualcomm, de Snapdragon 820 CPU. Qualcomm is hofleverancier van de vlaggenschepen uit 2016 zoals de HTC 10 en de Galaxy S7 van Samsung.

Concept Nokia

Via weibo zien we deze week ook nog een indrukwekkend/lachwekkend concept. Deze Nokia Prisma is nogal omvangrijk en ligt toch prima in de hand dankzij de creatieve vormgeving. Ondanks dat Nokia bijzonder gevormde toestellen op de markt gebracht heeft, zal dit toestel niet voorbij de conceptstatus komen.

Nokia Prisma

In de aankomende weken zal er nog veel nieuws volgen over de drie of vier toestellen van Nokia die voor het eind van dit jaar gaan verschijnen. Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones