Nokia N serie herleeft

Nokia N serie herleeft

Wie kent de Nokia N95 niet? Het vlaggenschip toestel in de tijd dat vlaggenschepen nog bedacht moesten worden. DE smartphone die je nooit meer liet verdwalen omdat je een kaart tot je beschikking had, de Nokia N95. Nostalgie herleeft! Want Nokia lanceert misschien wel de nieuwe N95 tijdens MWC 2017.

Legio fans herinneren zich nog de Nokia N95. De telefoon waarmee je indruk maakt op die speciale dame, de gloriedagen van Nokia! De N-serie beheerste de smartphone scene. De telefoons waren de perfecte smartphone voor muziekliefhebbers en liefhebbers van fotografie. De Nokia N95 kon zelfs de nieuwste mobiele games aan. HMD Gobal wil waarschijnlijk de iconische N95 een nieuw leven geven.

Nokia N95

Nokia N95

De Nokia N95 van toen kun je vergelijken met de iPhone 7 van Apple of Samsung Galaxy S7 van nu. De telefoon bezat alles wat je als ‘early adopter’  wilde hebben. Je kon de telefoon naar boven open schuiven voor het QWERTY toetsenbord en naar onderen voor de Muziek knoppen. Daarnaast beschikte de Nokia N95 over WiFi en GPS. Er was 8 GB aan opslag zodat je alle games die je maar wilde spelen kon downloaden. Een 5-megapixel camera van Carl Zeiss maakte voor die tijd zeer indrukwekkende plaatjes.

Nokia laat de N series herleven

Volgens de laatste geruchten kunnen we een Nokia N95 verwachten tijdens het MWC 2017 te Barcelona. Samen met een aantal andere Nokia toestellen zal de N95 worden gelanceerd tijdens het MWC 2017. Men verwacht de Nokia N95 met een Qualcomm Snapdragon 600-serie chip (hopelijk de Snapdragon 652). Met een dergelijke processor zal de Nokia N95 in de mid-range categorie eindigen. De Finse fabrikant verwacht tot wel 50 miljoen stuks van de nieuwe N-serie te verkopen. Een gewaagde verwachting aangezien Samsung 60 miljoen Galaxy S8 toestellen verwacht te verkopen.

Misschien verwacht Nokia dat de N95 een jeugdsentiment zal openbreken. De Nokia N95 was in zijn tijd een zeer beroemde smartphone. Een echte premium vlaggenschip in zijn tijd. Zal het nieuwe model dezelfde gevoelens los maken?

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (1)
wout schreef op 6 mei 2017 om 13:05

wanneer komen deze uit in Nederland mvg wout

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones