Nokia overgenomen door Microsoft

nokia-microsoftSoms lees je iets over een overname en dan begrijp je dit direct. De overname van Nokia door Microsoft is er wat mij betreft ook zo één. Microsoft is lange tijd achtergebleven met hun besturingssysteem voor smartphones. Windows Mobile was een flop. Windows Phone heeft potentie. Hetzelfde geldt voor Nokia en hun nieuwe generatie smartphones, genaamd Nokia Lumia. Smelt je deze twee sterke merken samen kan het alleen maar beter worden. Toch?

Microsoft en Nokia vanaf 2014 één bedrijf

Microsoft heeft Nokia overgenomen voor een bedrag van 5,44 miljard euro. Voordat deze samensmelting officieel is moet het eerst nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Nokia en de zogenaamde mededingingsautoriteiten. Naar verwachting zal het hierdoor begin 2014 goedgekeurd zijn.

Het verhaal achter Nokia

Nokia, de Finse telecomfabrikant, was jarenlang nummer 1 op het gebied van verkoop van telefoons. Voor de komst van de smartphone was hun aandeel ruim 80%. Wie had er nu geen Nokia? De komst van de iPhone veranderde alles op dit gebied. Nokia was niet innovatief genoeg. Merken als Apple, Samsung en HTC gingen het merk met sprongen tegelijk voorbij. Nokia maakte verkeerde beslissingen. Ze wilde niet mee met de trend om het besturingssysteem Android te gaan gebruiken. In plaats daarvan ontwikkelde ze een eigen systeem, genaamd Symbian. Dit was echter niet wat de gebruiker wilde. Android werd met de dag populairder en het gebrek aan apps op symbian liet de verkoopcijfers van Nokia verder dalen.

Tot op de dag van vandaag heeft Nokia nog nooit een smartphone ontwikkeld met het besturingssysteem Android. Wel hebben ze een aantal jaar geleden besloten om mee te gaan met de menigte en gebruik te gaan maken van Windows Mobile van Microsoft.

Het verhaal achter Microsoft

Microsoft deed het op het gebied van smartphones ook niet zo best en samen hoopte ze hier verschil in te brengen. Het besturingssysteem Windows Mobile werkte echter niet goed genoeg. Het systeem liep achter op de rest, het was te traag en bood te weinig mogelijkheden voor ontwikkelaars. Het werd tijd voor een nieuw besturingssysteem. Omdat Windows Mobile een slechte naam had gekregen werd het ook tijd voor een nieuwe naam. Met Windows Phone kreeg het besturingssysteem een volledige make-over. Inmiddels is Windows Phone 8 uit en dit werkt uitstekend.

De samenwerking tussen Nokia en Microsoft hebben o.a. voor de gehele generatie Nokia Lumia smartphones gezorgd die over het algemeen prima worden verkocht. De hoeveelheid apps zijn er wel minder dan die van Android of iOS van Apple. Echter zie je het verschil wel terug lopen. Steeds meer ontwikkelaars van applicaties nemen Windows Phone serieus en ontwikkelen voor alle 3 de besturingssystemen.

Windows Phone en Nokia

Met de overname van Nokia denken wij dat Windows Phone nog populairder kan gaan worden. We houden nauwlettend de ontwikkelingen omtrent deze overname in de gaten en houden je hier van op de hoogte.

Tot de overname een feit is kan je alvast de aanbiedingen van alle Nokia Lumia smartphones bekijken. Klik hier.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones