20 april 2014 door in Nokia.

NokiaNokia stopt de verkoop van zijn Lumia 2520-tablet omdat een deel van de oplader los kan laten, wat elektrische schokken zou kunnen veroorzaken. De verkoop van de tablet wordt wereldwijd stopgezet, behalve in de Verenigde Staten. Daar blijft Nokia zijn Lumia’s verkopen. Er wordt wel aangeraden om de reisoplader AC-300 die Nokia verkoopt niet meer te gebruiken.

Het gaat om 30.000 laders die op de markt zijn waaronder 600 lader-accessoires die in de VS verkocht zijn. De problemen aan de oplader hebben volgens Nokia nog niet geleid tot slachtoffers. Toch treft het Finse bedrijf voorzorgsmaatregelen door de verkoop te stoppen.

“Onder bepaalde omstandigheden kan het plastic omhulsel van de verwisselbare stekker van de oplader loskomen”, laat Nokia weten in het persbericht. “Wanneer dat los is, kunnen interne componenten een gevaar voor elektrische schokken opleveren, als deze worden aangeraakt terwijl de oplader ingeplugd is.”

Verkoop in Nederland

De verkoop van de Nokia Lumia 2520 zou in Nederland pas half mei van start gaan. Manager marketing Paul Mols van Nokia zegt in een gesprek met Nu.nl dat deze fout de verkoop in Nederland zou kunnen vertragen. “We zullen de tablets pas uitleveren als hiervoor een oplossing is, bijvoorbeeld het leveren van een andere lader.”

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones