23 december 2014 door in Nokia.

nokia c1Door het verkopen van haar mobiele divisie is Nokia niet meer één van de grote spelers op de markt. De merknaam is niet meer in eigen handen, maar dat wil niet zeggen dat er geen Nokia-telefoons meer verschijnen. Toch is het maar de vraag of Nokia dit toestel vóór 2016 uitbreng. De merknaam wordt nog onder licentie uitgeleend. Behalve de Android-tablet Nokia N1 spreken de geruchten over een Nokia C1. Dat zou de eerste telefoon van Nokia zijn sinds de Microsoft-overname.

Deal weerhoudt nieuwe smartphones

Een deal tussen Microsoft en het van oorsprong Finse bedrijf zou er voor zorgen dat Nokia pas in 2016 een smartphone uit kan brengen. Maar wellicht probeert Nokia onder dat contract uit te komen door een derde partij het toestel te laten produceren. In dat geval mag de fabrikant ook de merknaam op het toestel plakken.

De merknaam Nokia wordt onder licentie uitgeleend. Er zijn dan ook mensen die het niet zouden verbazen als het toestel op het Mobile World Congress begin 2015 wordt uitgebracht.

Specificaties

Nokia c1Waarschijnlijk wordt het een middenklassetelefoon. Volgens de speculaties rondom de Nokia C1 zou het toestel een HD-scherm van 5-inch krijgen. Deze heeft een resolutie van 1280×720 pixels. Onder de motorkap zit een Intel-processor die wordt ondersteund door 2 gigabyte aan werkgeheugen.

Aan de achterkant zit een 8-megapixelcamera, de frontcamera telt 5 megapixels voor de beste selfies. Dat het een Android-toestel wordt is zeer waarschijnlijk. Het lijkt erop dat de C1 draait op Android 5.0 Lollipop.

Het toestel zou in verschillende kleuren beschikbaar komen, vergelijkbaar met de iPhone 5C. De geruchten kwamen op gang na een uitgelekte productpagina op de website van Nokia.

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones