NS op zoek naar nieuwe wifi-partner

NS WiFiWifi in de trein en op stations. Inmiddels niet meer weg te denken. Dat wordt door NS uitbesteed aan T-Mobile en KPN. Maar als het aan de treinvervoerder zelf ligt, zal er één partner komen die zowel de wifi in de trein als op het station verzorgt. Wanneer de NS de klopjacht op een nieuwe leverancier opent is nog niet bekend. 

Makkelijker

De hotspots in de trein onderweg naar je school of werk wordt verzorgd door T-Mobile en die op het station door KPN. De NS ziet graag dat dat één leverancier wordt. Nu is het zo dat je vaak meerdere keren op een netwerk moet inloggen tijdens je treinreis. Het gaat NS dus om het gebruikersgemak.

NS-woordvoerder Eric Dekker verwacht dat T-Mobile een serieus bod gaat doen. KPN heeft nog geen uitlatingen gedaan.

In de trein en op het station

Sinds vier jaar beschikt elke intercity over een wifi-netwerk. Of in ieder geval, over apparatuur waarmee het mogelijk is om wifi aan te bieden van T-Mobile. Daar wordt aardig wat gebruik van gemaakt, namelijk de helft van alle treinreizigers.

Ook op de stations zijn steeds vaker hotspots te vinden, deze worden mogelijk gemaakt via KPN. Er zijn nu 48 stations met wifi en NS sluit zeker niet uit dat dat aantal verhoogd wordt.

Prijs

Of het gebruik van de nieuwe wifi een betaalde dienst wordt, is nog niet bekend. Op dit moment worden de wifi-kosten betaald door NS zelf.

Intussen hopen wij stilletjes dat met de komst van een nieuwe wifi-aanbieder ook de wifi zelf verbeterd wordt.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones