Nu ook beeld van het kleinste broertje Huawei P9

Nu ook beeld van het kleinste broertje Huawei P9

Op 6 april zullen de verschillende versies van de Huawei P9 vrijwel zeker officieel worden onthuld. Dat gebeurt tijdens een persconferentie van Huawei in London. De Chinese fabrikant lanceert zijn vlaggenschip, de Huawei P9 ,waarschijnlijk in 4 fysiek verschillende modellen.

Huawei P9

Wij weten al veel over de P9 range en 6 april verwachten we de volgende vier toestellen te gaan zien, een P9 Lite, P9 Standaard, P9 Premium en P9 Max. Over het Premium model is al erg veel bekend. Tot nu toe werd er weinig licht op het kleinste broertje geworpen. Daar is nu verandering in gekomen dankzij top ‘lekkers’ Evleaks en Onleaks. Zij laten ons zien dat het kleine broertje van de P9 een stijlvol design krijgt en achterop pronkt een vingerafdrukscanner.

P9 Lite

Huawei P9 Lite

Volgens de nieuwste geruchten zal de P9 Lite een budget telefoon worden in tegenstelling tot voorganger P8. De P8 Lite verschilde namelijk weinig in specificaties en vooral prijs met de Huawei P8.

De P9 Lite krijgt een 5,2-inch scherm, 3GB RAM geheugen en zoals wij zien op de bovenstaande foto, zal het toestel een vingerafdrukscanner krijgen. Het toestel lijkt ook een Type-C USB te krijgen en een microSD-slot. Tot nu toe allemaal aspecten die we ook op de P9 zelf verwachten. Huawei bespaart vooral op de processor want de Lite krijgt een minder snelle variant. Daarnaast zal de behuizing niet volledig van metaal zijn en krijgt de P9 Lite niet de beroemde nieuwe dual camera sensor.

Het is nog niet 100% zeker of Huawei de afgeslankte versie van de P9 ook echt ‘Lite’ gaat noemen, want de fabrikant werkt zelf met code naam Venus aan de P9.

P9 modellen

Uit lekken hebben we al veel gegevens gezien van de drie toestellen die worden gelanceerd op 6 april: de P9 ‘Lite’, de P9 en de P9 ‘Premium’. Tot nu toe is er nog weinig tot niets gezien van de P9 ‘Max’. De vermeende P9 ‘Max’ wordt een phablet-class smartphone die waarschijnlijk veel van de Premium functies zal krijgen van de andere modellen.

Huawei heeft recent al hardop de droom uitgesproken de nummer 1 van de top smartphone fabrikanten te zijn. Het is zeer interessant om te zien hoe de P9 range zich gaat verhouden met Samsung’s  Galaxy S7 en Apple’s iPhone SE.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding