Officiele lancering Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Officiele lancering Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Vanavond, klokslag 19:00, is de nieuwe iPhone 7 gelanceerd tijdens het langverwachte Apple-event. Na veel geruchten hebben we vandaag eindelijk alle belangrijke informatie gekregen over de nieuwe iPhone 7. Alle belangrijke informatie en bevestigingen delen we graag met jullie.

Besturingssysteem

Zoals je mag verwachten beschikt de nieuwe iPhone 7 over het nieuwste besturingssysteem. Ditmaal hebben we het dus over iOS 10. Binnen dit besturingssysteem zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd om de ervaring verder te verbeteren. Zo zal de iPhone 7 beter gaan samenwerken met apparaten binnen huis dankzij Apple HomeKit. Niet elk apparaat werkt nog met deze software, maar aankomend jaar hebben verschillende fabrikanten aangekondigd deze mogelijkheid te gaan ondersteunen. Zo kun je makkelijk vanaf het werk de thermostaat bedienen of wellicht de oven alvast op afstand laten opwarmen. Binnen iOS 10 is er ook gewerkt aan de Messenger. Zo komt er een legio aan nieuwe stickers bij, maar heb je ook de mogelijkheid om fullscreen animaties naar iemand te sturen. Als iemand jarig is kun je dus makkelijk zijn scherm vol laten lopen met confetti.

Ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe iPhone 7 is compleet opnieuw opgezet. De nieuwe iPhone 7 kan qua design niet meer vergeleken worden met de voorgaande modellen. Zo is de behuizing compleet opgetrokken uit aluminium en dankzij een speciale procedure zal de iPhone 7 altijd zijn glans behouden, mits je kiest voor de kleur Jet Black. De nieuwe iPhone 7 zal beschikbaar komen in de kleuren Jet Black (hoogglans zwart), Black (mat zwart), Gold, Silver en Rose Gold.

Home-button

Elke iPhone-gebruiker is inmiddels de befaamde Home-button gewend. Juist deze knop heeft wellicht het succes betekend voor de iPhone, want deze centrale plek treffen we bijvoorbeeld ook aan op de iPods. Op de iPhone 7 is men wederom verder gegaan en heeft de Home-knop een nog belangrijkere betekenis gekregen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo kun je makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld Apple Pay, maar kun je ook makkelijk Siri activeren en blijft het natuurlijk ook de knop om de iPhone 7 te ontgrendelen. De Home-knop is ook gevoelig voor de druk en hiermee kun je ook makkelijk zaken aansturen binnen iOS 10. Binnen een applicatie moeten de home-knop ook een belangrijkere rol gaan spelen door bijvoorbeeld bepaalde feedback te geven.

iphone-7-knop

Water- en stofbestendig

De nieuwe iPhone 7 is ditmaal water- en stofbestendig. In de voorgaande modellen bleef dit nog steeds een groot gemis en Apple heeft goed geluisterd naar de wensen van hun klanten. Het resultaat is dan ook dat deze nieuwe iPhone 7 direct ook de IP67-certificering heeft gekregen. Wanneer de iPhone 7 een plotselinge duik maakt in de toiletpot of het zwembad zal deze na zijn avontuur gewoon nog goed werken.

Camera

De grote wijziging op de iPhone 7 is wel de camera. Hier zien we dan ook voor het eerst het onderscheid tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De nieuwste iPhone gaat beschikken over een 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 7 megapixel camera aan de voorzijde voor de selfies. In eerste instantie lijkt dit niet wereldschokkend, maar het is vooral de techniek achter de camera die zijn werk doet. Ten opzichte van voorgaande modellen is de nieuwe camera lichtgevoeliger en beschikt hij standaard over optische beeldstabilisatie. De nieuwe camera is ook 60% sneller ten opzichte van de iPhone 6 en ook nog eens 30% zuiniger. De camera kan de beelden ook beter verwerken dankzij de nieuwe processor welke tweemaal sneller werkt. Zo worden er in een korte tijd 100 biljoen berekeningen gemaakt in een tijdsbestek van 25 ms.

Professionaliseren was het toverwoord bij Apple en hierdoor is het nu ook mogelijk om foto’s in RAW-formaat te schieten of Wide Color. Dit is het ideale formaat voor professionele fotografen welke dagelijks hier mee werken. In de testfase hebben verschillende fotografen hun lovend woord al uitgesproken over de prestaties van deze camera dankzij de mogelijkheden.

De iPhone 7 Plus beschikt over een tweetal camera’s aan de achterzijde en hier wordt dan ook het grote verschil gemaakt. Met de iPhone 7 Plus is het mogelijk om digitaal in te zoomen tot wel tien keer. Dankzij de krachtige processor kun je ook direct op het scherm inzoomen zonder dat het beeld vervaagt of dat de processor dit proces moet verwerken. Een andere mogelijkheid, welke later dit jaar wordt geïntroduceerd, is de functie rondom een portretfoto. Het is mogelijk om de achtergrond te laten vervagen en dit effect ook direct op het scherm te zien. Hierdoor krijg je de meest schitterende portretfoto’s. Enkel deze mogelijkheden zullen op de iPhone 7 Plus beschikbaar zijn.

iphone-7-glossy-black-camera

Scherm

Ook het Retina-scherm heeft weer een update gekregen en is dus op verschillende fronten goed verbeterd. Zo is het nieuwe 4.7 inch scherm ruim 25% helderder en werkt het uiteraard met 3D-touch. Ook kun je nu makkelijker de kleuren beheren en hierdoor het scherm bijvoorbeeld in bioscooopstand zetten voor de meest felle en intense kleuren. Het is juist dit nieuwe scherm wat er voor zorgt dat Instagram later dit jaar nog met een update gaat komen voor de ultieme ervaring van de applicatie. Uiteraard levert de verbeterde camera ook hier een belangrijke bijdrage aan.

Apple Airpod

Een belangrijke innovatie is wel de nieuwe Apple Airpod. Standaard wordt de iPhone 7 geleverd met de Lightning-connectie waar fabrikanten, zoals JBL, inmiddels mee aan het werk zijn. Met Lightning wordt de overdracht van audio een stuk beter. Voor wie nog over een hoofdtelefoon beschikt met de standaard jackplug kan rekenen op een connector die deze plug omzet naar Lightning. Deze connector zal dus ook standaard aanwezig zijn bij de nieuwe iPhone 7. Toch is de Apple Airpod wel de nieuwe innovatie rondom draadloos werken. Het zijn twee kleine en draadloze oordopjes die dankzij infrarood herkennen of ze werkelijk in het oor zijn ingeplugd. De nieuwe Airpods kunnen ongeveer 24 uur werken op hun eigen batterij, waarna ze simpelweg in hun eigen behuizing opgeladen kunnen worden. Steeds meer fabrikanten hebben het voordeel van deze slimme oordop ontdekt en zo kunnen we ook spoedig meerdere koptelefoons gaan verwachten op basis van deze techniek. De Apple Airpod zal eind oktober leverbaar gaan worden en gaat omgerekend € 149,- gaan kosten.

iphone-7-geluid-airpod-bellen

Apple Pay

Voor ons een minder belangrijke update, maar voor veel andere gebruikers wel. Apple zal in Japan ook de betaalmethode Felicia gaan ondersteunen welke daar erg populair is. Via de Apple Wallet kun je dan makkelijk draadloos betalen. Ondersteuning van het draadloos betalen binnen Nederland zal ongewijzigd blijven en hier is dus verder niets nieuws te melden.

Prestatie

De nieuwe iPhone 7 gaat beschikken over de nieuwe A10 Fusion processor. Deze processor beschikt over een viertal kernen waarvan twee kernen vooral erg efficiënt werken. In vergelijking met voorgaande processoren is de nieuwe A10 Fusion 40% sneller dan de A9 en ruim tweemaal sneller dan de A8. De twee efficiënte processoren hebben ook nog eens een ‘performance-controller’ onder zich hangen om de maximale prestatie uit de complete processor te halen.

GPU

Indrukwekkende prestaties worden ook gehaald bij de nieuwe GPU op de iPhone 7. Zo werkt de grafische processor ruim 50% sneller ten opzichte van de A9 en ruim driemaal sneller in vergelijking met de A8. Dit resulteert direct in verbazingwekkende mogelijkheden. Games zoals F1 2016 zullen moeiteloos gaan werken op de iPhone 7, terwijl dit juist een consolegame is. Programma’s zoals Adobe Lightroom hebben nog nooit de weg gevonden naar een smartphone, maar op de iPhone 7 werkt dit prima. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat ontwikkelaars hun applicaties geschikt zullen maken door deze nieuwe iPhone 7. Zo heeft Nintendo al aangekondigd dat Super Mario Runs exclusief op de iPhone 7 beschikbaar zal komen.

Batterij

De nieuwe iPhone 7 beschikt over een nog krachtigere accu. Hierdoor zal de nieuwste smartphone vanuit Apple ruim twee uur langer werken ten opzichte van de iPhone 6 en ruim een uur langer ten opzichte van de iPhone 6 Plus. Dit alles heeft uiteraard ook te maken met de efficiënte processor welke ditmaal is ingezet voor de beste prestaties.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe iPhone 7 zal per 9 september beschikbaar komen als pre-order. Vanaf 16 september zal de iPhone 7 ook werkelijk in de verkoop gaan en deze datum is ook direct de datum voor Nederland. Voor beide modellen geldt dat de iPhone beschikbaar gaat komen met 32 GB, 128 GB of 256 GB opslagcapaciteit. De prijs voor de iPhone 7 32 GB begint vanaf € 769,- en de iPhone 7 Plus 32 GB begint vanaf € 909,-. Zoals eerder gemeld dat de iPhone 7 beschikbaar komen in de kleuren Jet Black, Black, Silver, Gold en Rose Gold.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones