Om deze reden staakt Samsung de uitrol van Android Oreo

Om deze reden staakt Samsung de uitrol van Android Oreo

Bezitters van de Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy S8 Plus waren happy toen ze hoorden dat Samsung was begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo. Deze blijdschap was echter van korte duur toen we hoorden dat de uitrol was gestaakt. Nu weten we ook waarom. Sommige bezitters klagen dat hun toestel spontaan opnieuw opstart.

Samsung nam maanden de tijd om Android 8.0 Oreo te ontwikkelen voor de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Na een uitgebreide testperiode besloot Samsung om de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem naar haar vlaggenschepen uit te rollen. Volgende week zou hij naar ons land gebracht worden. We keken er allemaal al reikhalzend naar uit.

Maar eerder deze week trok Samsung onverwacht de stekker uit de uitrol van het besturingssysteem. SamMobile ontdekte dat de Koreaanse smartphonemaker de bestanden voor de update van haar servers had verwijderd. Dat is een teken dat er iets niet in de haak is. Daarop besloot de van oorsprong Nederlandse techsite om verhaal te halen bij Samsung.

Reactie Samsung

Inmiddels heeft het bedrijf gereageerd op de vraag van SamMobile. In een summiere verklaring zegt de fabrikant dat er gebruikers waren waarvan het toestel spontaan opnieuw bleef opstarten. De woordvoerder zegt de voorvallen te onderzoeken om er zeker van te zijn dat de impact van het probleem zich tot een minimum beperkt. Samsung hoopt dat de uitrol van Android Oreo zo snel mogelijk weer van start kan gaan.

“Following a limited number of cases where Galaxy S8 and S8+ devices have rebooted unexpectedly with the Android 8.0 Oreo, we have temporarily stopped the rollout of the update. We are investigating the issue internally to ensure that the impact to the affected devices is minimized and the rollout of the update can resume as quickly as possible.”

Zij die deelnamen aan het testprogramma zeggen geen hinder te ondervinden van opstartproblemen. Als je de firmwarebestanden al hebt gedownload maar nog niet geïnstalleerd, moet je nog even wachten. Deze bestanden worden automatisch door Samsung van je toestel verwijderd. Enkele lezers van SamMobile zijn behoorlijk kwaad en aangeslagen door het voorval. Dat is ook niet zo vreemd als je nagaat dat Samsung maanden de tijd heeft genomen om Android 8.0 Oreo te testen op haar vlaggenschepen.

Het is onduidelijk wanneer Samsung de uitrol denkt te kunnen hervatten.

Over Android 8.0 Oreo

De uitrol van Android 8.0 Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus ging enkele dagen geleden van start. In deze korte periode werd de software-update in diverse landen aangeboden, waaronder Turkije, Noorwegen, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, India en de Verenigde Arabische Emiraten.

Android Oreo heeft een groot aantal nieuwe features, zoals Autofill, picture-in-picture modus, Smart Text Selection, Notification Channels en Notification Dots. Alles wat je over deze en andere nieuwe features moet weten, lees je in het onderstaande artikel.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones