10 mei 2014 door in HTC.

htcDe introductie van de nieuwe HTC One M8 heeft HTC geen windeieren gelegd. In een persverklaring meldt het bedrijf dat de omzet met maar liefst 12,7% is gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In april 2014 bedroeg de omzet van HTC maar liefst 22,1 miljard Taiwanese dollar. Dat komt neer op zo’n 529 miljoen euro. De fabrikant van de One M8 verwacht eind juni tussen de 2,2 en 3 Taiwanese dollar (5,3 en 7,2 cent) per aandeel over te houden.

HTC One M8

De stijging van de omzet is vooral te danken aan de verkoop van de HTC One M8, het paradepaartje van de Taiwanese smartphonefabrikant. Het high-endtoestel, dat vanaf april in de winkels ligt, is erg populair en lijkt het bedrijf dat vorig kwartaal nog verlies leed een flinke boost te geven.

De omzetstijging is groter dan waar rekening mee was gehouden op de markt. Analisten hielden rekening met 0,6 dollar winst per aandeel. Dat blijkt nu dus veel meer te zijn.

Tweede kwartaal

Het Taiwanese bedrijf heeft ook goede verwachtingen voor het tweede kwartaal van dit jaar. Waar het bedrijf in het eerste kwartaal nog een omzet boekte van 33 miljard Taiwanese dollar (790 miljoen euro), gaat het voor het komende kwartaal uit van een bedrag tussen de 65 en 70 miljard dollar.

HTC heeft nog steeds last van de geduchte concurrentie van Apple en Samsung. Toch neemt de vraag naar de Taiwanese smartphones met name inTaiwan en China hard toe. De hogere omzet moet HTC na enkele verlieslijdende kwartalen weer naar winst zien te leiden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones