Omzet LG stijgt door verkoop smartphones

lg-logoIn de maanden april, mei en juni van dit jaar heeft LG 12 miljoen smartphones verkocht. Dit is een recordaantal smartphones voor deze Zuid-Koreaanse fabrikant. Mede door de goedkopere toestellen zoals de nieuw gelanceerde LG Optimus F5 en de Optimus L II zal de omzet naar verwachting nog verder groeien. Binnenkort kondigt LG zijn nieuwe vlaggenschip de LG G2 aan. Dit toestel heeft volgens LG genoeg kwaliteiten om te kunnen concurreren met de high end smartphones van dit moment.

Optimus verdwijnt bij LG

Eerder heeft LG aangegeven te stoppen met de zogenaamde Optimus reeks. LG heeft de laatste jaren veel smartphones uitgebracht uit de Optimus serie, o.a. de LG Optimus 3D, Optimus Max, Optimus G en Optimus L-serie. De nieuwe smartphones van LG krijgen deze “Optimus” benaming niet meer. De opvolger van de Optimus G, gaat dan ook LG G2 heten.

Omzetcijfers van LG

LG maakt natuurlijk meer dan alleen smartphones. De gehele omzet van LG is het afgelopen kwartaal met 10 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzet van LG bedraagt op dit moment ruim 10 miljard euro. De mobiele tak van LG was goed voor een omzet van ruim 2 miljard euro met een winst van ruim 40 miljoen. Hoewel LG het vorig jaar nog zwaar had, staan ze door deze nieuwe cijfers weer positief. Het gaat dus goed en dat komt met name door de stijging in verkoop van mobiele telefoons en tablets.

Nieuwe smartphones van LG

Volgende maand (augustus) wordt de nieuwe LG Optimus G Pro verwacht. Dit is de uitgebreide variant van de Optimus G. Dit nieuwe vlaggenschip moet samen met de LG G2 voor een sterkere concurrentie in het high-end segment van smartphones gaan zorgen. Ben je al nieuwsgierig naar de nieuwe toestellen van LG? Vergelijk de specificaties alvast op onze website.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones