5 juni 2014 door in HTC.

htcDe omzet van HTC is in de maand mei met 4,6 procent teruggelopen ten opzichte van een maand eerder. Vergeleken met een jaar eerder draaide HTC zelfs 27 procent minder omzet. Dat blijkt uit cijfers van het telecomconcern.

HTC had deze terugval in de omzet niet verwacht. De maand april was erg gunstig voor het bedrijf, mede dankzij de lancering en verkoop van zijn nieuwe stokpaardje: de HTC One M8. Door die successen had het Taiwanese concern de verwachting uitgesproken dat de omzet in het tweede kwartaal van het jaar zou verdubbelen. HTC gaat hier echter nog steeds van uit, en hoopt dus op een goede maand juni.

Cijfers

Ondanks de daling kan er nog steeds worden gesproken van een opleving bij HTC. De omzet in februari bedroeg 173 miljoen euro. Een maand later was dat 390 miljoen euro, en nog een maand later – in april – zat HTC met zijn omzet boven de half miljard met maar liefst 529 miljoen euro. De terugval van mei heeft geleid tot een omzet van 517 miljoen euro; een terugval, maar niet heel ernstig.

HTC hoopt de verkoopcijfers in juni op te kunnen krikken door de verkoop van varianten op de populaire en succesvolle HTC One M8. Ondanks zijn populariteit lijkt het hoogtepunt in de verkoop van de M8 grotendeels voorbij te zijn. Daarom heeft HTC een minivariant (de HTC One Mini 2) en een plastic variant (de HTC One E8) gelanceerd. Het bedrijf hoopt zo meer inkomsten te kunnen genereren.

HTC wist in 2011 en 2012 te profiteren van de opkomende smartphonemarkt, en beleefde zo gouden tijden. Die periode lijkt het bedrijf echter achter zich te hebben gelaten. Tegenwoordig weet het concern nog maar nauwelijks te concurreren, ziet het zijn marktaandeel afbrokkelen en de smartphoneverkopen teruglopen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones