Onaangekondigde Sony Xperia C6 Ultra duikt op

Sony Xperia C6 Ultra

Diverse foto’s en een video waarop naar verluidt de Sony Xperia C6 Ultra is te zien, doen momenteel de ronde op internet. Als deze informatie blijkt te kloppen, dan staat ons een krachtige en slanke smartphone te verwachten.

Sony is een Japans technologiebedrijf dat een groot aantal smartphones en tablets op de markt heeft gebracht. Hoewel de tabletverkoop niet bepaald vlekkeloos verloopt –CEO Hiroki Totoki heeft eens gezegd dat slechts één op de twintig mobiele apparaten die het bedrijf verkoopt een tablet is– zijn de smartphones zeer geliefd onder consumenten.

Het is dan ook jammer dat de Qualcomm Snapdragon 810 roet in het eten gooide. Deze chipset kampte in het begin met oververhittingsproblemen. Dit euvel werd verholpen toen Qualcomm een firmware-update uitrolde die de kloksnelheid van de CPU kunstmatig terugschroefde.

Sony Xperia C

Het aanbod is dan ook divers. Zo belaat de Xperia-serie een groot deel van het alfabet. Zo heeft de smartphoneproducent onder meer de Xperia E, J, L, M, SP, T, U en V op de markt.  Wellicht de bekendste reeks is de Sony Xperia Z, de high-end toestellen. Deze kreeg in februari op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona zijn langverwachte opvolger: de Sony Xperia X. Wat betreft specificaties kunnen consumenten nog altijd rekenen op de laatste technische snufjes, alleen dan onder een andere naam.

Eén smartphone-serie hebben we echter nog niet genoemd: de Sony Xperia C. Vorig jaar augustus lanceerde het bedrijf de Sony Xperia C5 Ultra, een forse smartphone met pittige specificaties. Het ziet er naar uit dat dit toestel een opvolger krijgt in de vorm van de Sony Xperia C6 Ultra.

Sony Xperia C6 Ultra

Specificaties Sony Xperia C6 Ultra

De Franse techwebsite Nowhereelse.fr heeft enkele foto’s en een video online geplaatst waarin de onaangekondigde smartphone vanuit alle hoeken is te bewonderen.

Volgens hoofdredacteur Steve Hemmerstoffer heeft de Sony Xperia C6 Ultra –net als zijn voorganger– een 6 inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De MT6755 octacore-processor van MediaTek vormt het hart van deze telefoon. De CPU is geklokt op een snelheid van 1.9GHz, een fractie sneller dan de 1.7GHz MT6752 processor van de Xperia C5 Ultra. Verder krijgt de Xperia C6 Ultra een Mali-T860 GPU, 3GB RAM en 16GB intern geheugen dat met microSD-kaart is uit te breiden.

Aan de achterkant vinden we naar verluidt een 20 megapixelcamera. Ook de camera aan de voorzijde is bijzonder te noemen: dit is namelijk een 16 megapixel shooter met LED-flitser. Hoewel we een flitser aan de voorzijde van een smartphone steeds vaker zien, is het nog lang de standaard. Over de batterij, verbindingsmogelijkheden en het besturingssysteem is niets bekend.

In de onderstaande video is de Sony Xperia C6 Ultra in volle glorie te bewonderen.

Prijs en beschikbaarheid

Hemmerstoffer stelt dat de naam en release van de Sony Xperia C6 Ultra nog bevestigd moet worden. Het is dus allerminst een uitgemaakte zaak dat de smartphone ook daadwerkelijk op de markt verschijnt. Het is dan ook onmogelijk om een releasedatum en adviesprijs te noemen.

De specificaties klinken veelbelovend. Dus als je op zoek bent naar een grote smartphone met degelijke specs, dan is het wellicht de moeite waard om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Surf dus regelmatig naar Telefoonabonnement.nl voor het laatste smartphonenieuws.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones