Onderzoek: Apple iPhone X minder goed dan concurrentie

Onderzoek: Apple iPhone X minder goed dan concurrentie

Volgens de Amerikaanse consumentenbond, Consumer Reports, zijn er betere deals dan de Apple iPhone X. Alhoewel het toestel een goede recensieĀ ontvangt, is men minder te spreken over de bouwkwaliteit en de accuduur. Die zijn, gelet op het prijskaartje, ondermaats. Samsung-concurrenten Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 ontvangen betere beoordelingen.

De Apple iPhone X is nu sinds enkele weken te verkrijgen en hij verkoopt als warme broodjes. Alleen al tijdens Black Friday van vorige week werden er zes miljoen exemplaren verkocht. Dit aantal komt bovenop de geschatte vijftien miljoen stuks die daarvoor al verkocht waren. Niet slecht voor een toestel dat nog steeds niet goed verkrijgbaar is. Wie momenteel naar de Apple-website surft ziet immers nog steeds een geschatte levertijd van zo’n twee weken. Zodoende is het enkel aannemelijk dat het aantal verkochte exemplaren enkel nog maar zal toenemen. Helemaal wanneer het toestel goed verkrijgbaar is in winkels zal de verkoop weer stijgen.

iPhone X

Apple iPhone X: tƩ kwetsbaar en ondermaatse accuduur

Ondanks alle lof is er ook kritiek voor Apple’s nieuwste innovatie. Deze kritiek komt uit de hoek van de Amerikaanse consumentenbond, Consumer Reports. De instantie heeft de Apple iPhone X nu geruime tijd onderzocht en komt met een opmerkelijke conclusie op de proppen. Over het algemeen is men zeer te spreken over het toestel, op twee punten na. Ten eerste is men niet onder de indruk van de bouwkwaliteit van het toestel. Hierin deelt men de mening van consumentenprogramma Kassa, zoals afgelopen zaterdag bleek. Ook is men minder te spreken over de accuduur van het toestel. Deze is namelijk duidelijk minder dan bij goedkopere toestellen, zoals de Apple iPhone 8 (Plus).

Consumer Reports: “Apple iPhone X minder goed dan Samsung Galaxy S8, S8 Plus en Note 8”

Deze kritiek komt bovenop het punt dat de Apple iPhone X buitensporig duur is. Voor het instapmodel betaal je 1159 euro in Nederland. Hiervoor krijg je 64 GB opslag. In de Verenigde Staten is hij goedkoper en kost hij momenteel 999 euro, oftewel zo’n 850 euro. Voor de variant met 256 GB opslag betaal je in Nederland maar liefst 1329 euro. Dit alles meewegend komt de consumentenbond tot de conclusie dat de Apple iPhone X een tof toestel is, maar dat er betere opties op de markt zijn. Voorbeelden hiervan vind je in het Android-kamp. Onder meer de Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Plus en Samsung Galaxy Note 8 worden over het algemeen beter getest. Wel zijn wij van mening dat Android- en iOS-toestellen eigenlijk niet met elkaar vergeleken kunnen worden. Het bekende appels met peren vergelijken gaat hierbij zeker op.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones