Onderzoek: iPhone gebruikers zijn gigantisch merktrouw

Onderzoek: iPhone gebruikers zijn gigantisch merktrouw

Maar liefst 92 procent van de huidige iPhone-gebruikers is van plan voor zijn volgende telefoon opnieuw voor een iPhone te kiezen. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door de internationale zakenbank Morgan Stanley. De bank voert dit onderzoek om de zoveel tijd uit, om de loyaliteit van consumenten jegens bedrijven te meten.

iPhone gebruikers zijn zeer merktrouw

iPhone gebruikers zijn onwijs tevreden over hun apparaten. Dat zal misschien voor velen niet als een schok komen. Wij wisten echter niet dat iPhone gebruikers zó trouw zijn. Volgens een onlangs uitgevoerd onderzoek door internationale zakenbank Morgan Stanley gaat 92 procent van de huidige iPhone-gebruikers bij de volgende telefoon aanschaf wederom een iPhone bemachtigen. Het onderzoek is uitgevoerd in de Verenigde Staten en de respondentengroep bestond uit personen met een minimale leeftijd van achttien jaar. Er zijn hierbij 1000 mensen ondervraagd.

Katy Huberty, verantwoordelijk voor het onderzoek en werkzaam bij Morgan Stanley, zegt hierover het volgende: “De huidige gebruikers van iPhones zijn inmiddels dermate gewend en vertrouwd geraakt aan het ecosysteem, dat men niet snel op zoek zal gaan naar alternatieven. Opmerkelijk hierbij is dat iPhone gebruikers relatief gezien veel meer merktrouw zijn dan bijvoorbeeld LG G6 of Samsung Galaxy S8 gebruikers. LG en Samsung hebben namelijk een retentie ratio (hoeveel mensen hun volgende toestel van dezelfde fabrikant kopen -red.) van respectievelijk 59 en 77 procent”.

Record in 2015

Een zeer knappe prestatie dus van Apple. Het percentage mensen dat van plan is bij hun volgende toestel opnieuw een iPhone aan te schaffen, is ooit overigens wel hoger geweest. In 2015 bereikte dit percentage zijn hoogtepunt, toen Apple de iPhone 6S uitbracht. Het percentage was destijds maar liefst 93 procent. Uiteraard liegen cijfers niet en zijn ze heel indrukwekkend. Er kunnen echter wel enkele kanttekeningen bij gemaakt worden. Zo is het onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten, waar Apple verschrikkelijk dominant is. Indien je onderzoek zou uitvoeren in landen waar ook andere fabrikanten zoals Samsung en LG een flinke vinger in de pap hebben, krijg je hele andere uitslagen. Daarbij dienen mensen zich zelf op te geven voor het onderzoek, wat de uitkomst mogelijk beïnvloedt.

Kanttekening

De meeste van deze respondenten waren in bezit van een Apple iPhone 7, het nieuwste model voordat later dit jaar de iPhone X wordt aangekondigd. De respondenten hechten dus blijkbaar waarde aan het in bezit hebben van de nieuwste technologie. Je hebt dus waarschijnlijk te maken met mensen die fanatieke Apple product gebruikers zijn, wat eveneens de onderzoeksresultaten kan beïnvloeden. Indien je dus echt harde bewijzen zou willen aandragen over hoe merktrouw consumenten zijn, zul je meer onderzoek moeten laten uitvoeren.

Tijd voor een onderzoek! Ben jij de bezitter van een iPhone? Zo ja, wordt je volgende toestel wederom een iPhone? Laat het weten in de reacties!

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones