OnePlus 2 krijgt Android Marshmallow

OnePlus 2 krijgt Android Marshmallow

Vrijwel iedereen schrijft over de OnePlus 3, de nieuwe flagship killer die op dinsdag 14 juni het levenslicht ziet. We mogen zijn voorgangers echter niet vergeten. De OnePlus 2 krijgt eindelijk een update naar Android 6.0.1 (Marshmallow). Het Chinese bedrijf is momenteel druk doende om OxygenOS 3.0.2 uit te rollen, dat gebaseerd is op de nieuwste Androidversie.

OnePlus maakte enkele weken geleden bekend dat het werkte aan een update zodat gebruikers met de nieuwste Androidversie aan slag kunnen. Wanneer deze via een zogeheten Over-The-Air of OTA-update beschikbaar zou zijn liet het bedrijf in het midden. Op het forum heeft een medewerker van het bedrijf aangekondigd dat het nieuwe besturingssysteem klaar is. OnePlus wil het binnen 48 uur wereldwijd uitrollen. Dat zou betekenen dat jouw exemplaar van de OnePlus 2 uiterlijk vandaag de update tegemoet kan zien.

Nieuwe features

OxygenOS 3.0.2 zoals de nieuwste versie van het besturingssysteem voluit heet, bevat tal van nieuwe features en verbeteringen. OnePlus noemt de volgende op zijn forum:

  • Android 6.0.1 (Marshmallow) upgrade;
  • Verbeterde energiebesparingsmodus Doze;
  • Betere prestaties vingerafdruksensor;
  • Nieuwe OnePlus Camera user interface en verbeterde autofocus;
  • MaxxAudio en Tuner zijn verwijderd. Daarvoor krijg je Dirac HD Sound voor in de plaats om de audiokwaliteit van de speakers verder te verbeteren;
  • User experience Shelf is verbeterd. Je kunt voortaan borden aanpassen door langdurig met je vinger op het scherm te drukken;
  • Meer controle over achtergrondprocessen;
  • Keuze van network operator wordt onthouden zodat het toestel niet zomaar overschakelt op roaming;
  • SwiftKey 6.3.3 update; en
  • Algehele verbeteringen aan de stabiliteit en prestaties van het besturingssysteem.

Eén punt om rekening mee te houden is dat de OnePlus 2 jouw opgeslagen vingerafdruk verwijdert. Dat betekent dat je de eerste keer nadat je de telefoon opnieuw hebt opgestart met een pincode moet inloggen, of simpelweg omhoog moet swipen als je geen beveiligingsmethode hebt geactiveerd. Om weer gebruik te kunnen maken van de vingerafdrukscanner moet je het authenticatieproces opnieuw doorlopen.

Heb jij OxygenOS 3.0.2 al binnengehaald?

OnePlus 2

Specificaties OnePlus 2

De OnePlus 2 heeft een 5.5 inch IPS LCD TFT-scherm met Full HD-resolutie. Onder de motorkap schuilt een 64-bit MSM8994 octacore-processor, ook wel beter bekend als de 1.8GHz Qualcomm Snapdragon 810. Deze gaat gepaard met Adreno 430, 4GB RAM en 16GB of 64GB eMMC opslaggeheugen.

De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en is voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS), laser-autofocus, dubbele LED-flitser en f/2.0 diafragma. Aan de voorzijde heeft OnePlus een 5 megapixel front-facing camera geplaatst. Standaard beschikt de OnePlus 2 over dual-band WiFi (802.11 1/b/g/n/ac), Bluetooth 4.1 (LE), GPS, 4G/LTE, USB Type C-aansluiting, vingerafdruksensor en Alert Slider. De accu heeft een vermogen van 3.300 mAh en kan twee nanosimkaarten kwijt.

De OnePlus 2 werd vorig jaar juli uit de doeken gedaan door het Chinese bedrijf. Toen draaide het toestel op OxygenOS 2.0, dat gebaseerd was op Android 5.1.1 (Lollipop). In februari verscheen een update van het besturingssysteem in de vorm van OxygenOS 2.2.1.

De OnePlus 2 is inmiddels vrij verkrijgbaar via de webwinkel van OnePlus. Daar betaal je voor de 64GB variant een bedrag van 319 euro.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones