OnePlus rolt update uit voor OnePlus 3

OnePlus 3

De OnePlus 3 ligt nog maar net in de winkels of de eerste update is al een feit. Het besturingssysteem OxygenOS krijgt een update naar versie 3.2.0. Hiermee wordt sRGB-modus geactiveerd voor ontwikkelaars, is het RAM-management verbeterd en werkt GPS beter.

Dat is op te maken uit een screenshot van een van de leden van het OnePlus-forum.

Tegenvallende prestaties

OnePlus gooide met zijn nieuwe flagship killer hoge ogen nadat de media vernamen dat de phablet maar liefst 6GB aan werkgeheugen had. Daardoor zou de telefoon snel en soepel moeten lopen, zonder enige vertraging of haperingen. Om deze claim te testen gingen recensenten de prestaties van de OnePlus 3  vergelijken met concurrerende toestellen zoals de Samsung Galaxy S7 en iPhone 6S.  Wat bleek? Het nieuwe vlaggenschip bleek de concurrentie niet te kunnen bijbenen.

Al snel werd duidelijk waarom. Carl Pei, CEO van OnePlus, zei dat de OnePlus 3 niet de volledige capaciteit van het werkgeheugen benutte. Het bedrijf had hier bewust voor gekozen, omdat zij een langere levensduur van de batterij belangrijker vonden. “Dat is in onze ogen de beste gebruikerservaring”, aldus Pei.

Update naar OxygenOS 3.2.0

Het was weliswaar mogelijk om het geheugenmanagement handmatig aan te passen, maar dat was verre van eenvoudig. Daarop beloofde de topman om een update uit te brengen waarmee het eenvoudiger zou moeten worden om het RAM-management te beheren. Met OxygenOS 3.2.0 is dat het geval.

Daarnaast maakt de update het mogelijk om het kleurprofiel in te stellen op sRGB. Hierdoor moet de kleurweergave een stuk beter worden dan nu het geval is. Om deze functie te activeren ga je naar Instellingen > Over telefoon en druk je net zo lang op het buildnummer totdat deze optie in beeld verschijnt.

OnePlus 3 update

Ook de prestaties van de GPS-chip worden verbeterd met OxygenOS 3.2.0. Tot slot heeft OnePlus nog een handjevol kleine verbeteringen aangebracht aan het besturingssysteem. Zo is de audiokwaliteit verbeterd, bugs verholpen in het notificatiecentrum, werken de Klok en Muziek-app weer naar behoren en zijn de laatste beveiligingsupdates van Google beschikbaar gesteld. De update is al met al 396MB groot.

De update verscheen afgelopen maand al in bescheiden vorm voor recensenten. OnePlus rolde speciaal voor deze groep OxygenOS 3.1.4 uit. Het bedrijf beloofde dat consumenten op een later tijdstip op deze update konden rekenen, zonder daarbij een specifieke datum te noemen. Vandaag is het dus zover.

Specificaties OnePlus 3

De OnePlus 3 heeft een 5.5 inch AMOLED-display met Full HD-resolutie. Onder de motorkap heeft OnePlus een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, Adreno 530 GPU, 6GB aan werkgeheugen en 64GB intern geheugen geplaatst. Het is niet mogelijk om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart. Wel is er ruimte voor twee nano-simkaarten.

De primaire camera heeft een resolutie van 16 megapixels en is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische en elektronische beeldstabilisatie (OIS en EIS) en LED-flitser. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth v4.2 (LE) beschik je over GPS, NFC, 4G-connectiviteit, vingerafdrukscanner en USB 2.0 Type-C aansluiting.

De accu van 3.000 mAh ondersteunt Dash Charge. Daarmee is de OnePlus 3 na een half uur voldoende opgeladen om een hele dag mee door te komen. Ook de Alert Slider is wederom aanwezig, waarmee je met een simpele schuif het geluidsprofiel selecteert. Verder is het toestel 7,35 millimeter dik en draait hij op een custom-ROM die gebaseerd is op Android 6.0 (Marshmallow).

De OnePlus 3 is zonder uitnodiging in de webshop van OnePlus te bestellen voor 399 euro.

OnePlus 3

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones