OnePlus 3
26 mei 2016 door in OnePlus.

De OnePlus 3 ligt momenteel op de pijnbank bij TENAA, de Chinese keuringswaakhond voor alle apparaten die gebruikmaken van draadloze communicatie. De foto’s lijken het beeld te bevestigen dat we tot nu toe hadden van de veelbesproken flagship killer.

Hij wordt nu al de één van de meest veelbelovende smartphones van 2016 genoemd. We hebben het over de OnePlus 3. De afgelopen weken hebben we meer dan eens foto’s voorbij zien komen waarop deze smartphone te zien zou zijn. De foto’s lieten zien dat het Chinese OnePlus met zijn nieuwste mobiele telefoon een geheel andere weg is ingeslagen. Zo zou het toptoestel niet langer een achterpaneel van sandstone hebben, maar voorzien zijn van een aluminium body. Verder zou een grote fysieke knop met ingebouwde vingerafdrukscanner de voorzijde sieren.

Dat veroorzaakte behoorlijk wat reuring onder de media en smartphoneliefhebbers. Zij stelden openlijk hun vraagtekens bij de foto’s en beweringen. Was het namelijk wel de OnePlus 3 die op de afbeeldingen te zien was? Of is het misschien een geheel ander toestel? Hij zag er namelijk niet uit zoals de meesten wellicht gedacht hadden.

Dit is de OnePlus 3 in vol ornaat

De foto’s van TENAA bevestigen de vermoedens die de afgelopen weken het nieuws domineren. Qua vormgeving heeft het toestel veel weg van de HTC One M9. Kijk en oordeel zelf maar.

OnePlus 3

Specificaties OnePlus 3

Niet alleen verklapt TENAA hoe de OnePlus 3 eruit komt te zien: ook heeft het een groot aantal specificaties bekend gemaakt. Zo heeft het toestel volgens de keuringsinstantie een 5.5 inch AMOLED-scherm met onbekende resolutie. Eerder hoorden we het gerucht dat OnePlus niet voor Quad HD (2560 bij 1440 pixels), maar Full HD schermresolutie had gekozen (1920 bij 1080 pixels). In hoeverre dit verhaal klopt, daarover laat TENAA zich niet uit.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 820 octacore-processor met 4GB RAM en 64GB on-board geheugen. De primaire camera is 16 megapixels. De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 8 megapixels, zo bevestigt TENAA. De accu heeft een vermogen van 3.000 mAh. Dat is aanzienlijk minder power ten opzichte van zijn voorganger. Dat heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor de algehele batterijduur: het toestel draait namelijk op OxygenOS dat gebaseerd is op Android 6.0.1 (Marshmallow). De nieuwe, nog te verschijnen Androidversie is een stuk zuiniger dan zijn voorgangers.

Ook belooft de OnePlus 3 een stuk dunner en lichter te worden dan zijn voorganger. Volgens TENAA heeft het toestel de volgende afmetingen: 152,6 x 74,6 x 7,3 millimeter. Het gewicht komt dankzij de aluminium behuizing uit op 160 gram. De OnePlus 2 was nog 9,9 millimeter dik en woog 175 gram.

Prijsverlaging

Volgens de laatste roddels in het geruchtencircuit doet OnePlus zijn nieuwe flagship killer op dinsdag 14 juni uit de doeken. De Chinese smartphonemaker heeft officieel nog niets hierover bekend gemaakt. Wel beloofde Carl Pei, de CEO van OnePlus, dat het de OnePlus 3 voor het einde van het tweede kwartaal zou presenteren. Dat geeft hem nog exact vijf weken de tijd.

In navolging van eerdere productlanceringen vindt de presentatie van de OnePlus 3 wederom plaats in virtual reality. Geïnteresseerden konden zich aanmelden voor een gratis exemplaar van de Loop VR headset (exclusief verzendkosten). Deze was echter binnen een half uur al helemaal ‘uitverkocht’, alle 30.000 exemplaren.

Tot slot heeft OnePlus bekend gemaakt dat het de prijzen van de OnePlus One, OnePlus 2 en OnePlus X permanent heeft verlaagd. Vanaf dit moment betaal je voor deze smartphones respectievelijk 239 euro, 319 euro en 249 euro. Bovendien heb je niet langer een invite nodig om ze te bestellen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones