‘OnePlus 4 krijgt glazen behuizing’

‘OnePlus 4 krijgt glazen behuizing’

OnePlus staat naar verluidt op het punt om een nieuw vlaggenschip te presenteren: de OnePlus 3T, een geüpgradede versie van het huidige vlaggenschip. Geruchten over het toptoestel van volgend jaar, de OnePlus 4, houden aan. Volgens de laatste berichten verschijnt de flagship killer mogelijk in meerdere varianten en krijgt hij mogelijk een glazen behuizing.

Dat schrijft AndroidPure op basis van berichten die via het Chinese sociale netwerk Weibo zijn opgedoken.

Specificaties OnePlus 3T

We beginnen met de OnePlus 3T. Al enkele weken horen we geluiden dat de Chinese smartphonemaker van plan zou zijn om dit toestel deze week te introduceren via een persevenement dat plaatsvindt in Londen. Volgens het geruchtencircuit wordt dit een toestel dat op verschillende punten is verbeterd ten opzichte van de OnePlus 3. Zo krijgt de smartphone naar verluidt een Quad HD resolutie van 1440 bij 2560 pixels, Qualcomm Snapdragon 821 quad-core processor, Adreno 530 GPU, 6GB werkgeheugen, 3300 mAh batterij en draait hij op Android 7.0 Nougat.

De adviesprijs van de OnePlus 3T zou 80 dollar of euro hoger uitvallen dan het huidige topmodel, namelijk 479 euro. Daarmee wordt dit het eerste toestel dat duurder is dan 400 euro.

Specificaties OnePlus 4

Een bron binnen de productieketen zegt via Weibo over exclusieve informatie te beschikken over de OnePlus 4, het vlaggenschip dat volgend jaar juni pas wordt verwacht. Meest opvallende feature is dat de Chinese smartphonefabrikant opnieuw voor een nieuw design zou kiezen: een glazen behuizing. De OnePlus One en OnePlus 2 hadden nog een body dat gemaakt was van sandstone, de OnePlus 3 kreeg een jasje van aluminium aangemeten. Met de OnePlus 4 slaat de fabrikant een nieuwe weg in en bestaat de behuizing uit glas.

Een andere interessante opmerking van de bron is dat hij vermoedt dat de OnePlus 4 in meerdere varianten wordt uitgebracht. Zo suggereert hij dat OnePlus een uitvoering met 6GB werkgeheugen en een met 8GB RAM gaat uitbrengen. Daarnaast wordt het toestel aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 830 / 835. Het is niet duidelijk of dit betekent dat hij niet weet op voor welke processor Qualcomm kiest (de 830 of 835), of dat het instapmodel de Snapdragon 830 krijgt de duurdere variant de Snapdragon 835. Tot nu toe hadden we enkel geluiden gehoord over een Snapdragon 830.

Daarnaast zou OnePlus de opslagcapaciteit verdubbelen. De vlaggenschepen van de fabrikant hebben momenteel allemaal 64GB intern geheugen. De OnePlus 4 zou twee keer zo veel geheugen krijgen, namelijk 128GB. Wederom, of dit een aanwijzing is dat er meerdere varianten verschijnen of dat OnePlus heeft besloten het geheugen te verdubbelen is niet bekend.

Het AMOLED-scherm heeft volgens de bron een beelddiagonaal van 5.3 inch en krijgt een 2K-resolutie. Ook noemt hij een 4000 mAh batterij. Tot slot stelt hij dat het vlaggenschip een dubbele camera aan de achterkant krijgt met ondersteuning voor AR/VR (Augmented Reality/Virtual Reality). Over de resolutie kan of wil hij op dit moment niets zeggen.

Eerder hoorden we geluiden dat de OnePlus 4 zou beschikken over een Adreno 620 GPU en draaien op Android 7.0 Nougat.

Neem het bericht met een korreltje zout: Weibo is namelijk niet de meest betrouwbare bron als het gaat om informatie over nog te verschijnen vlaggenschepen. Gegarandeerd dat we de komende maanden nog veel meer geruchten te horen krijgen. Mocht daar iets interessants tussen zitten, dan lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones