‘OnePlus 4 verschijnt in juni 2017 met SD 830’

‘OnePlus 4 verschijnt in juni 2017 met SD 830’

De OnePlus 4, de volgende flagship killer van de Chinese smartphonemaker, wordt in juni 2017 gepresenteerd en komt met een krachtige, spiksplinternieuwe processor: de Qualcomm Snapdragon 830.

Dat schrijft een ‘lekker’ op het Chinese sociale netwerk Weibo, zo meldt AndroidPure.

Intikkertje

Mijn eerste gedachte toen ik dit hoorde was: ‘Goh, je meent het?’. Het is namelijk niet bepaald baanbrekend dat de OnePlus 4 volgend jaar juni verschijnt. De OnePlus 2 en OnePlus 3, zijn directe voorgangers, werden achtereenvolgens in juli 2015 en juni 2016 uit de doeken gedaan. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het volgende vlaggenschip rond dezelfde tijd wordt getoond. Zo gaat het immers al jaren bij menig concurrent, waaronder Apple. Het Amerikaanse technologiebedrijf toont al sinds jaar en dag in of rond september haar nieuwste vlaggenschepen. OnePlus doet precies hetzelfde, maar dan in juni/juli.

De releasedatum van de OnePlus 4 is dus een intikkertje. Dat geldt ook voor de processor die het high-end toestel aandrijft: de Qualcomm Snapdragon 830. We horen al enkele weken geruchten over deze processor. Zo zou de kloksnelheid 3.0GHz bedragen en zou het aanstaande vlaggenschip van Samsung met deze CPU uitgerust worden: de Samsung Galaxy S8. Daarnaast zouden de Zuid-Koreanen verantwoordelijk zijn voor de productie van de chip. Onlangs dook er echter een gerucht op dat Samsung achterloopt met de productie en de order zodoende naar Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is gegaan.

Volgens de laatste berichten krijgt de OnePlus 4 naast een Snapdragon 830 ook een Adreno 620 GPU, 4000 mAh batterij en wordt hij standaard geleverd met Android 7.0 Nougat. Wederom: ‘Goh, je meent het?’.

OnePlus 3T

De afgelopen maanden hebben we hier bij Telefoonabonnement.nl regelmatig over OnePlus geschreven.  Zo zagen we begin augustus een compacte variant van de OnePlus 3 verschijnen in de database van GFXbench: de OnePlus 3 Mini. Dit bericht werd onmiddellijk door medeoprichter en CEO Carl Pei de kop ingedrukt: hij bestempelde het nieuws als ‘onzin’. Een maand later, begin september, zagen we opnieuw een onbekend toestel van de smartphoneproducent opduiken: de OnePlus 3 Max.

Daar houdt het echter niet op. Later hoorden we de naam OnePlus 3S voorbijkomen, maar inmiddels ‘weten’ we dat dit waarschijnlijk de OnePlus 3T wordt. Het vlaggenschip zou, net als zijn voorganger, een AMOLED-scherm krijgen, maar dan met Quad HD resolutie in plaats van Full HD. Volgens de laatste geruchten wordt hij aangedreven door de Snapdragon 821 en is het in essentie een OnePlus 3, maar dan met een hoger prijskaartje. De OnePlus 3T wordt waarschijnlijk het eerste toestel met een adviesprijs die boven de 400 euro ligt. Mogelijk ligt hij nog voor het einde van het jaar in de schappen.

Tot slot zagen we onlangs enkele conceptfoto’s voorbijkomen van de OnePlus 4 Edge. Daarop is een toestel te zien met een edge-to-edge AMOLED-display, dubbele camera en irisscanner.

OnePlus 4

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Rita Austmann schreef op 5 november 2016 om 11:05

De OnePlus 4 (edge) wordt dan een geduchte concurrent van de in september 2017 uitkomende iPhone 8 (Plus/Premium). Die laatste mèt P, de jubileumuitgave…gaat ook minimaal 1000 euro kosten en mogelijk met 128 GB 1100 euro. Indien de OnePlus 4 (plus) volgend jaar b.v. 550 euro zou gaan kosten, dan zijn beide smartphones technisch gezien elkaars gelijke en zal dan de prijs de doorslag moeten geven tenzij men persé een high end smartphone met apple logo wil hebben.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding