OnePlus 5 uitverkocht, OnePlus 6 in aantocht?

OnePlus 5 uitverkocht, OnePlus 6 in aantocht?

De OnePlus 5 is nauwelijks nog verkrijgbaar en is er geen duidelijkheid over wanneer de voorraad weer wordt aangevuld. Het is maar de vraag of dat überhaupt nog gebeurt. Het gerucht gaat namelijk dat de Chinese telefoonmaker op het punt staat om een nieuw vlaggenschip te lanceren: de OnePlus 6. Meer weten over de plannen van OnePlus en de vermeende specificaties van het vlaggenschip? Lees dan snel verder.

Het is nog maar drie-en-een-half jaar geleden dat OnePlus haar eerste smartphone lanceerde. Dat was de OnePlus One. Sindsdien hebben we kennis mogen maken met nog een handjevol andere high-end vlaggenschepen, waaronder de OnePlus 3T en OnePlus 5. Moest je in de begindagen een invite of uitnodiging hebben om een telefoon bij het bedrijf te bemachtigen, tegenwoordig zijn de beschikbare toestellen uit het assortiment vrij verkrijgbaar.

OnePlus is in korte tijd volwassen geworden en een begrip bij smartphoneliefhebbers. Dat betekent dat de fabrikant op dezelfde manier behandeld moet worden als concurrenten als Samsung, Sony en LG. Tevens betekent het dat de Chinese smartphoneproducent jaarlijks meerdere high-end vlaggenschepen lanceert. Zo zagen we afgelopen jaar in juni de OnePlus 3 voorbijkomen. Nog geen half jaar, in november om precies te zijn, later was zijn opvolger de OnePlus 3T een feit. Dit jaar hebben we vooralsnog alleen de OnePlus 5 gezien. Tenzij je de OnePlus 5 JCC+ Limited Editon meetelt als een afzonderlijk toestel. Maar dat is feitelijk hetzelfde toestel, maar dan in een nieuw jasje.

OnePlus 6 in aantocht?

Her en der horen we dat OnePlus plannen heeft om nog voor het einde van het jaar, of anders begin volgend jaar, een nieuw paradepaardje te lanceren: de OnePlus 6. Gezien het recente verleden van OnePlus en het feit dat de OnePlus 5 nog maar mondjesmaat verkrijgbaar is via de webshop van de Chinezen, kunnen we aannemen dat dit eerder vroeger dan later gaat gebeuren. In de VS is OnePlus helemaal door haar voorraad heen. Via de website van de fabrikant kun je in ons land alleen nog maar het instapmodel in Soft Gold bestellen. De duurdere variant met extra werkgeheugen en opslagcapaciteit is niet langer verkrijgbaar. Of en wanneer de voorraad wordt aangevuld is onbekend. Het zou ons echter niet verbazen als dat niet helemaal niet meer gebeurt.

Kortom, zo gek klinkt het nog niet dat we binnenkort de OnePlus 6 te zien krijgen. De eerste geruchten over dit vlaggenschip gaan al de ronde op internet. Zo horen we verhalen over een 6 inch groot vlaggenschip met Quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, randloos design en 18:9 beeldverhouding. Onder de motorkap zouden we de Qualcomm Snapdragon 845 aantreffen, een chipset die nog niet onthuld is door de Amerikaanse chipfabrikant. Deze zou wederom gepaard gaan met 6 GB of 8 GB werkgeheugen, afhankelijk van welke uitvoering je neemt. De opslagcapaciteit loopt uiteen van 64 GB voor het instapmodel tot 128 GB voor de duurdere variant. Verder kunnen we achterop wederom een dual-camerasysteem verwachten en wordt hij met nieuwste versie van OxygenOS geleverd, die gebaseerd is op Android 8.0 Oreo. Tot slot zou het vlaggenschip voor het eerst waterdicht zijn, hoewel de IP-certificering onbekend is.

Wanneer we de OnePlus 6 kunnen verwachten is nog een raadsel. Volgens de laatste  berichten wordt het vlaggenschip begin 2018 gelanceerd, maar het zou ons niet verbazen als we hem binnenkort al te zien krijgen. Wat betreft het prijskaartje: het laatste vlaggenschip kostte 499 euro of 559 euro, enkele tientallen euro’s duurder dan zijn voorgangers. Het is onbekend of OnePlus deze trend doorzet.

OnePlus 5 JCC editie

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones