OnePlus 5T mogelijk toch duurder dan OnePlus 5

OnePlus 5T mogelijk toch duurder dan OnePlus 5

Pete Lau, CEO en oprichter van OnePlus, lijkt ons voor te bereiden op het ergste. Op Twitter vertelt de topman dat smartphones tegenwoordig steeds duurder worden, maar ook dat smartphones steeds beter worden. Is dit een voorbode op een hogere vraagprijs voor de OnePlus 5T?

Op zijn persoonlijke Twitter account maakt Lau de volgende opmerking:

‘De kosten voor smartphonecomponenten worden steeds duurder, maar telefoons worden ook steeds beter. OnePlus gebruikers zullen waarderen wat wij voor hen in petto hebben’, aldus de topman van OnePlus. Hoewel hij nergens de OnePlus 5T noemt, mogen we er van uitgaan dat de opmerking betrekking heeft op het aanstaande vlaggenschip. Deze wordt namelijk volgende week donderdag onthuld op het A New View evenement in New York City.

Over de adviesprijs

Even een stapje terug. Eerder deze week onthulden onze collega’s van TechRadar dat zij vertrouwelijke documenten van de Britse provider O2 hadden opgedoken. Daarin stond dat de OnePlus 5T hetzelfde prijsniveau zou hebben als de OnePlus 5. In de paperassen werden twee verschillende prijzen genoemd: 449 pond en 499 pond. De eerste komt overeen met de adviesprijs van het instapmodel van de OnePlus 5, met 6 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Het andere prijskaartje hing aan de duurdere variant met extra RAM en opslagcapaciteit (8 GB / 128 GB).

Een nieuw vlaggenschip, maar dan met dezelfde verkoopprijzen als zijn directe voorloper. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En waarschijnlijk is het dat ook. Uit de opmerking van Pete Lau kunnen we opmaken dat de OnePlus 5T toch een tikkeltje duurder wordt dan zijn voorganger. Om een hoop teleurgestelde gezichten te voorkomen, lijkt de topman ons voor te bereiden op een hogere vraagprijs.

Zo heel vreemd is dat overigens niet. Over het algemeen worden de meeste mobiele telefoons steeds duurder. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8. Hier hangt een prijskaartje van 999 euro aan. Voordat de productie en verkoop van zijn voorganger, de Samsung Galaxy Note 7, definitief werden gestaakt, ging hij over de toonbank voor 849 euro. Zoals je ziet is dat een forse prijsstijging van bijna 18 procent in een jaar tijd. Bij andere high-end vlaggenschepen zien we dezelfde ontwikkeling. Zo kostte de LG G5 bij lancering nog 649 euro. De LG G6 kreeg een adviesprijs van 749 euro bij lancering. En zo betaalde je voor de Samsung Galaxy S7 bij introductie nog 699 euro. Zijn opvolger was 100 euro duurder, namelijk 799 euro. En dat is slechts een klein aantal voorbeelden.

Als we puur naar OnePlus kijken zien we eenzelfde ontwikkeling. De OnePlus One, de allereerste flagship killer van de smartphonemaker uit China, kostte bij aanvang 299 euro. Het laatste model ging van de hand voor minimaal 499 euro. Dat is een prijsstijging van zo’n 67 procent in amper drie jaar tijd. Het zou ons dan ook niet verbazen als de OnePlus 5T enkele tientjes duurder is dan zijn opvolger. Nu weten jullie het ook.

Over de OnePlus 5T

Volgens de laatste berichten die we hebben gehoord krijgt de OnePlus 5T een geheel nieuw scherm. Het huidige vlaggenschip heeft een traditioneel 5,5 inch groot Full HD-display met 16:9 beeldverhouding. Volgende week krijgen we naar verluidt een 6,0 inch groot toestel te zien met een resolutie van 21160 bij 1080 pixels te zien (Full HD+). Door het grotere scherm en de hogere schermresolutie verandert ook de beeldverhouding van 16:9 naar 18:9. Deze geruchten klinken aannemelijk: het persevenement heet niet voor niets ‘A New View’.

Onder de motorkap zien we weinig aanpassingen. Het vlaggenschip wordt nog steeds aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 835 met Adreno 540 GPU en 6 GB of 8 GB RAM. De opslagcapaciteit kun je niet uitbreiden met een mciroSD-kaart. Je moet van tevoren dus goed nadenken of je aan 64 GB intern geheugen genoeg hebt, of dat je liever 128 GB geheugen hebt. Achterop krijgen we wederom een dubbele camera. Volgens de geruchten heeft één van de lenzen een resolutie van 20 megapixels. Dezelfde resolutie treffen we naar verluidt ook aan in de selfiecamera.

OnePlus heeft bevestigd dat de OnePlus 5T een hoofdtelefoonaansluiting krijgt. Tevens weten we dat je het vlaggenschip niet draadloos kunt opladen. OnePlus heeft aangegeven dat ze de kwaliteit van wireless charging niet kan garanderen. Plus, de eigen snellaadtechniek van OnePlus -Dash Charge- is volgens het bedrijf een stuk sneller dan draadloos opladen. Andere high-end features als de Alert Slider, USB-C aansluiting en NFC-chip zijn wederom van de partij. Tot slot gaan we er van uit dat je direct aan de slag kunt met Android 8.0 Oreo.

Donderdag 16 november om 17:00 Nederlandse tijd wordt de OnePlus 5T onthuld vanuit Manhattan, New York City. Wij zitten er al klaar voor, jullie ook?

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones