OnePlus 6 onthulling vindt later dit jaar plaats

OnePlus 6 onthulling vindt later dit jaar plaats

De opvolger van de OnePlus 5T, de OnePlus 6, wordt ergens in het tweede kwartaal aangekondigd. Dat zei Pete Lau, topman bij de Chinese firma, vandaag tijdens een interview. Het nieuwe vlaggenschip wordt aangedreven door de Snapdragon 845 processor, de nieuwste in zijn soort. Of men dit jaar ook een OnePlus 6T uitbrengt, is nog niet zeker.

Dat meldt de website CNET vandaag.

OnePlus vierde eind 2017 zijn vierjarig bestaan. In die vier jaar heeft men diens naam behoorlijk weten te vestigen. Daar waar het bedrijf de eerste twee jaar één telefoon per jaar uitbracht, is dat de afgelopen twee toegenomen tot twee exemplaren. Zo volgde in het eerste of tweede kwartaal altijd het eerste toestel, en tegen november de tweede. Traditiegetrouw werd dit tweede toestel voorzien van de letter T, zoals bij de OnePlus 3T en OnePlus 5T. Het is echter nog niet duidelijk of dat ook dit jaar het geval is. Dat kunnen we concluderen uit een interview van Pete Lau, topman bij OnePlus. Hij gaf aan dat men er nog niet over uit was of men dit jaar één, of twee telefoons op de markt gaat brengen. De OnePlus 6 gaat er echter hoe dan ook komen.

De OnePlus 5T

OnePlus 6 krijgt Snapdragon 845

Ergens eind tweede kwartaal wordt dit nieuwe vlaggenschip onthuld. Afgaande op eerdere onthullingen gokken wij zodoende op een presentatie in juni. De OnePlus 5, diens voorganger, werd vorig jaar immers in dezelfde maand onthuld. OnePlus zorgt er daarbij altijd voor dat het toestel snel na de daadwerkelijke onthulling ook verkrijgbaar is. Zodoende is het goed mogelijk dat het toestel vanaf juli al verkrijgbaar is. Lau vermeldde verder dat de OnePlus 6 wordt aangedreven door de Snapdragon 845 chipset. Dit is de nieuwste processor uit de stal van Qualcomm. Volgens het geruchtencircuit worden ook de nog onaangekondigde Samsung Galaxy S9 en LG G7 door deze chip aangedreven. Momenteel draait het merendeel van de vlaggenschepen nog op de Snapdragon 835, zoals de LG V30 en Nokia 8.

Qualcomm Snapdragon 845

Snapdragon 845 chip

Geruchten over de OnePlus 6

Verder is er nog weinig bekend over de OnePlus 6. Trendwatchers verwachten echter dat het toestel een 18:9 beeldverhouding krijgt, waarbij het scherm tot aan de randen doorloopt. Dit mag echter geen grote verrassing zijn, aangezien vrijwel alle high-end toestellen van vandaag de dag hiermee zijn uitgerust. Zoals we van OnePlus mogen verwachten denken we echter dat het toestel tot aan de nok toe volgepropt zit met hoogwaardige specificaties. Denk hierbij aan forse werkgeheugencapaciteiten, ijzersterke camera’s en een lange accuduur. Bovendien zijn OnePlus telefoons altijd scherp geprijsd. Mocht er meer over de OnePlus 6 bekend worden, melden wij ons weer in de nieuwsrubriek.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding