OnePlus 3 vs Samsung Galaxy S7
16 juni 2016 door in OnePlus.

De OnePlus 3 heeft een van zijn eerste testen verloren van de Samsung Galaxy S7. In een video die de snelheid van beide toestellen toont en vergelijkt legt de ‘Flagship Killer’ het af tegen de Galaxy S7. Ondanks de 6 GB werkgeheugen is het toestel langzamer in het laden en herladen van verschillende programma’s dan zijn tegenstander de Galaxy S7.

Specs OnePlus 3 en Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 was een van de eerste vlaggenschepen van 2016. Het toestel heeft een Qualcomm Snapdragon 820 processor geholpen door 4 GB aan werkgeheugen. De combinatie van een Snapdragon 820 processor en 4 GB werkgeheugen is de basisnorm van de 2016 vlaggenschepen. Een norm waar de OnePlus 3 ruimschoots aan voldoet. Het toestel draait op een Snapdragon 820 maar de OnePlus heeft wel 6 GB werkgeheugen ingebouwd. In theorie heeft de OnePlus 3 met 6 GB werkgeheugen een voorsprong op de Galaxy S7 met 4GB RAM. Helaas blijkt de theorie geen werkelijkheid. Phandroid laat ons een snelheidstest zien van het Youtube kanaal C4ETech waarbij de OnePlus 3 het behoorlijk aflegt Samsung Galaxy S7. Zelfs een Galaxy variant met Samsungs eigen Exynos processor.

Smartphone snelheidstest

Het is een zeer eenvoudige test. Beide toestellen worden getimed terwijl de gebruiker allerlei toepassingen opent om snel door te gaan met het openen van de volgende toepassingen. De tester doet dit in 2 rondes. Ronde één laat zien hoe snel een smartphone in staat is om apps te laden. In de tweede ronde laat de tester zien hoe goed apps in het geheugen blijven. Ronde één doorloopt de Galaxy S7 in één minuut en één seconde en tweede ronde in slechts 33 seconden. De OnePlus 3 is in de eerste ronde iets langzamer, één minuut en elf seconden. In ronde twee legt het toestel het behoorlijk af tegen de Galaxy S7 met één minuut en tien seconden. Op de video kun je zien dat de OnePlus 3 bijna programma opnieuw moest laden en zelfs de webpagina wist het niet in het geheugen vast te houden.

Test Conclusie

De Samsung Galaxy S7 als winnaar is toch wel een verrassend resultaat. Uit benchmarks blijkt dat de OnePlus 3 een zeer snel toestel is. Uit een test kunnen we uiteraard geen conclusies trekken maar de mogelijk oorzaak gegeven door de tester klinkt logisch. De tester van C4ETech verwacht dat de OnePlus 3 zijn volledige 6 GB werkgeheugen gebruikt in de test. Een mogelijke oorzaak voor deze uitkomst ligt volgens hem misschien in een agressief geheugenbeheer ingebouwd in de OnePlus 3. Hopelijk kunnen de software ontwikkelaars van OnePlus het toestel nog tweaken in de komende weken en updaten zodat eigenaren van de OnePlus 3 volop gaan genieten van de voordelen van een 6 GB RAM smartphone.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones