7 november 2014 door in Algemeen.

OnePlusHet Chinese OnePlus sprak onlangs de verwachting uit dit jaar één miljoen smartphones te verkopen. Het bedrijf brengt dit jaar zijn eerste telefoon uit, de OnePlus One. Nieuwe cijfers tonen aan dat de doelstelling al voor de helft bereikt is: er zijn in totaal al ruim 500.000 smartphones verkocht van het merk.

OnePlus One

De OnePlus One is vooralsnog alleen op uitnodiging verkrijgbaar. Wel zijn er een aantal momenten ingebouwd waarop andere geïnteresseerden het toestel ook kunnen bestellen.

Het marketingbudget waarmee deze telefoon aan de man moest worden gebracht, bedroeg destijds slechts 300 dollar. Er is echter uiterst efficiënt omgesprongen met dat geld, zo blijkt uit de nieuwe resultaten. Met de 300 dollar werden enkele advertenties op Facebook betaalt, die een meer dan goede uitwerking hebben gehad.

De marketing-strategie die OnePlus toepast bij het verkopen van de One kan worden omschreven als ‘guerrilla-marketing’. OnePlus liet in de aanloop naar de lancering telkens kleine stukjes informatie los, waar de techwereld op reageerde door tientallen nieuwsberichten te schrijven en volop te speculeren. Zo werd de telefoon wereldwijd onder de aandacht gebracht.

Populariteit

De populariteit van de One is mede te danken aan de exclusiviteit van het toestel. De toestellen zijn – zoals eerder vermeld – voornamelijk via uitnodigingen te verkrijgen.

Daarnaast wordt de prijs-kwaliteitverhouding bij de OnePlus One ook gewaardeerd. Voor 299 euro krijg je een telefoon die voor een groot gedeelte over dezelfde specificaties beschikt als vlaggenschepen van merken als LG, HTC en Samsung.

Dat leidt er dan ook toe dat het toestel voor OnePlus nog niet erg winstgevend is. Het bedrijf verwacht dat hier verandering in zal komen, zodra het toestel meer dan een paar miljoen gebruikers heeft. Zo zullen de software en accessoires van het bedrijf voor extra gelden zorgen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones