19 maart 2015 door in Algemeen.

De koers van de euro is het afgelopen jaar gedaald. Reden voor OnePlus om de prijs van de OnePlus One met vijftig euro te verhogen. Maar, zo zegt de telefoonfabrikant. “Daarmee wordt de telefoon nog steeds onder de kostprijs verkocht.” De 16 GB-variant wordt dertig euro duurder en de 64 GB-variant krijgt een prijsverhoging van vijftig euro. 

Verhoging

De 16 GB-variant van 269 euro wordt dertig euro duurder: deze kost nu 299 euro. Daarentegen wordt de 64 GB-variant van 299 euro met vijftig euro verhoogd naar 349 euro. OnePlus is waarschijnlijk de eerste telefoonfabrikant die prijzen van smartphones aanpast wegens een dalende koers van de euro.

De fabrikant kan niet om de prijswijzigingen heen, omdat de OnePlus-telefoons nu met verlies worden verkocht. “Het liefst hadden we een alternatieve oplossing”, zegt het bedrijf in een blog. “We hebben dan ook alle mogelijke oplossingen bekeken om dit soort veranderingen te voorkomen.” Wat betreft de andere valuta, blijven die prijzen gewoon gelijk.

De OnePlus One

De OnePlus One onderscheidt zich door een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Je krijgt vele high-end specificaties terug voor het relatief lage bedrag dat je voor het toestel betaalt. Het toestel heeft een 5,5 inch scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Er zit een 2,5 GHz quad-core processor onder de motorkap met drie gigabyte werkgeheugen. Naast de 16 en 64 gigabyte beschikbare interne opslag is deze ook uitbreidbaar met microSD. Op de achterkant zit een 13 megapixelcamera met dual LED-flash. De frontcamera zit 5 megapixels.

De OnePlus One is sinds de zomer van 2015 te koop en inmiddels kijken we al uit naar de OnePlus Two. De Two zou ergens tussen april en september op de markt moeten komen. Ook is OnePlus bezig met een eigen besturingssysteem, na een akkefietje met Cyanogen in India.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones