OnePlus maakt super snelle oplaadtechniek Dash Charge sexy

OnePlus maakt super snelle oplaadtechniek Dash Charge sexy

Hoe krijgt je aandacht voor een techniek waarmee je jouw smartphone snel kunt opladen? Laat Emily Ratajkowski je techniek presenteren.

Dash Charge is cooler and faster,” zegt actrice en model Ratajkowski. De prachtige actrice is door OnePlus benaderd om de snelle batterij oplaadtechniek van de Chinese fabrikant uit te leggen. Techniek uit de OnePlus 3 die in eens een stuk interessanter wordt, vooral voor mannelijke smartphone liefhebbers natuurlijk. Ratajkowski legt ons de techniek op een zeer begrijpelijke en interessante manier uit.

Dash Charge

De Dash Charge techniek van OnePlus wordt in de OnePlus 3 en 3T gebruikt. Het systeem laadt je batterij super snel op en het wordt geacht superieur te zijn aan Qualcomm Quick Charge en andere dergelijke systemen. OnePlus laat weten dat de concurrenten van het Chinese bedrijf onder de theorie werken dat het verhogen van de spanning een telefoon sneller zal opladen. Dat is waar, echter genereert deze techniek ook veel warmte. Warmte vertraagt op zijn beurt het oplaadproces.

OnePlus heeft ontdekt dat met het verhogen van de stroomsterkte een accu nog sneller oplaad zonder dat de temperatuur stijgt. De fabrikant heeft deze techniek Dash Charge genoemd. Met Dash Charge kun je binnen 30 minuten laden vanuit het stopcontact je smartphone weer een volle dag gebruiken. De oplaadsnelheid blijft zelfs gelijk als je tijdens het laden een game speelt of video kijkt.

Emily Ratajkowski maakt Dash Charge sexy

In het slimme promotie filmpje over het snelle oplaadsysteem van OnePlus, vertelt techfan Emily Ratajkowski het publiek over Dash Charge. Ze legt het verschil uit tussen Dash Charge en andere snelle laadsystemen aan de hand van waterbuizen. Je kan het laadproces vergelijken met water zegt de actrice. Andere fabrikanten laden super snel op door meer water door één buis te stuwen. Het gevolg is, dat de druk op die buis wordt vergroot. OnePlus kiest er juist voor om de buis te vergroten zodat er meer water door stroomt zonder dat de druk op de buis verhoogt.

OnePlus 3 Dash Charge

Tatajkowski legt daarnaast een ander groot verschil uit. Bij de meeste telefoons die worden opgeladen, stroomt de energie van de contactdoos in de wand naar de smartphone. Pas daar wordt het omgezet in spanning voor de accu. Volgens de prachtige actrice gaat er tijdens dit proces vermogen verloren en dat resulteert in een hete telefoon. OnePlus kiest voor een andere aanpak. Vanuit de wand wordt de stroom omgezet in de adapter in plaats van de telefoon. Stroom is daardoor al omgezet in de spanning voor de batterij wanneer het de telefoon bereikt. Je smartphone zal niet opwarmen en daarmee de oplaadtijd vergroten.

Dash Charge getest

Verschillende sites hebben Dash Charge natuurlijk getest. Om een beeld te geven van de snelheid van de techniek van OnePlus hebben we één voorbeeld via Recombu.com.

Na 10 minuten laden was de OnePlus 3 die de testers gebruikten al voor 21 procent opgeladen. Na een half uur was het toestel voor 63 procent geladen en na een uur zelfs voor 96%. Na 72 minuten is de OnePlus 3 volgeladen dankzij Dash Charge. Deze onderzoekers vergeleken vergeleken Dash Charge van OnePlus met een HTC 10. De HTC gebruikt Quick Charge 3.0 van Qualcomm en stond na 72 minuten op 90 procent.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones