OnePlus staakt uitrol OTA-update OnePlus 3

OnePlus 3

OnePlus heeft de uitrol van OxygenOS 3.2.0 gestaakt. De Chinese smartphoneproducent kreeg de nodige negatieve feedback van gebruikers die op problemen stuitten toen ze deze update op hun toestel probeerden te installeren. OnePlus stelt een onderzoek in en hervat de uitrol op een later tijdstip.

Dat schrijft OnePlus op zijn forum.

Problemen bij updaten

Vlak na de lancering van de OnePlus 3 kreeg het bedrijf behoorlijk wat kritiek over zich heen. Ondanks het feit dat het toestel 6GB aan werkgeheugen onder de motorkap huisvestte, was hij bij lange na niet zo snel in vergelijking met telefoons met minder RAM, zoals de Samsung Galaxy S7 en iPhone 6S. Carl Pei, de CEO van OnePlus, legde uit dat het bedrijf ervoor had gekozen om niet het volledige werkgeheugen te benutten om zo meer uit de batterij te halen. Daarnaast kreeg OnePlus de nodige klachten over de kleurweergave van het scherm en de prestaties van de GPS-chip.

Het antwoord van OnePlus was een update van het besturingssysteem. OxygenOS 3.2.0 zou alle problemen oplossen. Zo is het RAM-management verbeterd, het kleurprofiel in te stellen op sRGB, GPS aangepakt, audiokwaliteit nog beter, bugs verholpen in het notificatiecentrum, werken de Klok en Muziek-app weer naar behoren en zijn de laatste beveiligingsupdates van Google beschikbaar gesteld.

OnePlus 3

De community was verheugd toen OnePlus begon met de uitrol van OxygenOS 3.2.0. Deze vreugde was voor sommigen echter van korte duur. Zij kregen tijdens de installatie met de nodige problemen te maken. Zo klagen enkele gebruikers op het forum van OnePlus dat ze geen sms’jes meer kunnen versturen sinds ze de update hebben geïnstalleerd, of dat ze niet langer verbinding kunnen maken met het 4G-netwerk. OnePlus zegt de klachten te onderzoeken en de uitrol om die reden voorlopig te hebben stopgezet.

Overigens zijn er meer dan genoeg mensen die zeggen dat ze de update zonder problemen hebben kunnen installeren.

Specificaties OnePlus 3

De OnePlus 3 heeft een 5.5 inch AMOLED-display met Full HD-resolutie. Onder de motorkap heeft OnePlus een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, Adreno 530 GPU, 6GB aan werkgeheugen en 64GB intern geheugen geplaatst. Het is niet mogelijk om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart. Wel is er ruimte voor twee nano-simkaarten.

De primaire camera heeft een resolutie van 16 megapixels en is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische en elektronische beeldstabilisatie (OIS en EIS) en LED-flitser. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth v4.2 (LE) beschik je over GPS, NFC, 4G-connectiviteit, vingerafdrukscanner en USB 2.0 Type-C aansluiting.

De accu van 3.000 mAh ondersteunt Dash Charge. Daarmee is de OnePlus 3 na een half uur voldoende opgeladen om een hele dag mee door te komen. Ook de Alert Slider is wederom aanwezig, waarmee je met een simpele schuif het geluidsprofiel selecteert. Verder is het toestel 7,35 millimeter dik en draait hij op een custom-ROM die gebaseerd is op Android 6.0 (Marshmallow).

De OnePlus 3 is zonder uitnodiging in de webshop van OnePlus te bestellen voor 399 euro.

OnePlus 3

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones