11 januari 2015 door in Algemeen.

Goed nieuws: het hoofd internationale relaties van OnePlus heeft zich tijdens een interview met AndroidHeadlines laten ontvallen dat de OnePlus Two weleens sneller tevoorschijn komt dan we denken. Ergens in het tweede of derde kwartaal van dit jaar. Tussen april en oktober dus. Carl Pei: “Er zijn nu veel meer verwachtingen van ons, dat levert veel druk op.” Niet zo gek: het bedrijf wist een high-end toestel te leveren voor een prima budgetprijs.

Schermgrootte

Echt een strakke planning heeft het bedrijf verder niet. “We hebben al vier of vijf keer de planning voor de release veranderd.” En nog erger: “We hebben de schermgrootte ook al meerdere keren veranderd.”

Verder laat Carl Pei zich niet uit over het toestel. Wel weet hij te zeggen dat de OnePlus Two de mensen zal verrassen door zijn grootte. Eerder werd gezegd dat nummer twee kleiner zal worden dan z’n voorganger, de OnePlus One (5,5 inch). Ook zei hij eerder dat er op verrassingen wat betreft hardware gerekend mag worden.

Verder vertelt Pei dat er (voorlopig) geen tablets gemaakt zullen worden. Ook zal de fabrikant gebruik blijven maken van het uitnodigingssysteem. Dat wil zeggen dat er maar een beperkt aantal telefoons beschikbaar komt. Daarvan is gebruik gemaakt voor de OnePlus One. Mocht je een code weten te bemachtigen, dan ben je één van de lucky ones.

Uitnodigingsyssteem

In december werd het uitnodigingssysteem even opzij gezet en kon iedereen een OnePlus One bestellen. Hoe dan? “We verstuurden gewoon alles wat we hadden. De laatste aanvragen waarvoor we tekort kwamen, werden gewoon veranderd in een pre-order.” Maar er was uiteindelijk een groot aantal Ones beschikbaar. Geen pre-orders dus. Het zal geen standaard worden, het open systeem. Maar wellicht komen er vaker zulke ‘vrije dagen’, zegt Pei. Hij vindt het niet leuk als mensen moeten wachten.

Uiteindelijk, wanneer de One ouder is, en we allemaal op de Two azen, zal er wel een open verkoop plaatsvinden voor het eerste toestel. OnePlus maakte gebruik van het uitnodigingssysteem om de kosten laag te houden en risico’s in te perken. Het bedrijf benadrukt dat ze geen sterke financiële positie heeft, vandaar het conservatieve gedrag.

Note: de foto bovenaan dit artikel is van de OnePlus One.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones