oneplusx-aankondiging
29 oktober 2015 door in OnePlus.

Vandaag heeft OnePlus de nieuwe OnePlus X officieel aangekondigd. Langere tijd verschenen er al geruchten over deze nieuwe telefoon van OnePlus. Vergeleken met de andere telefoons van OnePlus is hij niet zo groot, 5 inch tegen 5,5 inch. De prijs is daar ook meer naar, die ligt op 269 euro.

Over de OnePlus X

De OnePlus X is de derde telefoon van OnePlus, dat eerde de OnePlus One en OnePlus 2 op de markt bracht. Het verkrijgen van een OnePlus telefoon gaat wel wat anders dan normaal. Zo wordt er gebruik gemaakt van een invite-methode. Je moet over een uitnodiging beschikken om de telefoon te bemachtigen. Dat is bij de OnePlus X ook zo het geval, in ieder geval in de eerste maand. Hierna zou het mogelijk zijn (omstreeks december) om de telefoon zonder invite te kopen.

oneplus-x-invite

OnePlus X specificaties

De OnePlus X komt met een 5 inch Full HD scherm, waarmee hij dus kleiner is dan de eerste telefoons van OnePlus. De Snapdragon 801 quad-core processor voorziet de OnePlus X van de benodigde rekenkracht, geklokt op 2,2 GHz. Opvallend dat OnePlus voor deze processor kiest, aangezien deze toch al redelijk verouderd is.

Verder is er 3 GB RAM aan boord, en is er ruimte voor 16 GB interne opslag. Het interne opslag is uitbreidbaar met een microsd kaartje. Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van het uitbreidbare geheugen, dan kan je dit kaartslot gebruiken voor een extra simkaart. De camera’s van de OnePlus X hebben 13 megapixels aan de achterkant, en een 8 megapixels aan de voorkant. De accu heeft een capaciteit van 2525 mAh. Het toestel draait op Android 5.1, met de OxygenOS interface van OnePlus.

In Europa zal de OnePlus X een prijs krijgen van 269 euro. Het is ook mogelijk om een ‘Ceramic’-versie van de OnePlus X te krijgen, waarvoor je 369 euro neer mag leggen. Vanaf 5 november is het toestel verkrijgbaar met een uitnodiging, wat na een maand waarschijnlijk zal vervallen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones