Onthulling Google Pixel 2 op 4 oktober

Onthulling Google Pixel 2 op 4 oktober

De Google Pixel 2 komt er aan. Dat is een ding dat we zeker weten. Vandaag zien we een keiharde aanwijzing voorbijkomen dat de onthulling wellicht dichter bij is dan je denkt. Op een billboard van Google in Boston staat dat het vlaggenschip op woensdag 4 oktober wordt gepresenteerd.

Dat schrijft Droid-Life nadat het een foto van het reclamebord had ontvangen van een van haar lezers.

UPDATE: Google heeft de onderstaande video online gezet waarin het de onthullingsdatum bevestigt. We kunnen nu dus met zekerheid zeggen dat de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL op woensdag 4 oktober worden gepresenteerd, tot op de dag toe één jaar na het verschijnen van de eerste generatie Pixel-telefoons. 

Rick Osterloh, de topman op Googles hardware-afdeling, bevestigde begin dit jaar al in een interview dat de Google Pixel 2 wederom een premium vlaggenschip wordt. Tevens liet hij weten dat het toestel rond dezelfde tijd gelanceerd zou worden als het model van vorig jaar, de Google Pixel. Zodoende wisten we dat de grote onthulling ergens in of rond oktober zou moeten plaatsvinden. Een precieze releasedatum kon of wilde Osterloh destijds niet geven.

Toen bemoeide Evan Blass zich met de kwestie. De techjournalist en beroepslekker verspreidde het gerucht dat de Google Pixel 2 op 5 oktober gepresenteerd zou worden. Hij zei toen eveneens dat het toptoestel met een Qualcomm Snapdragon 836 uitgerust zou worden. Volgens de laatste geruchten klopt daar niets van, omdat de productie van deze chipset is uitgesteld. Zodoende verschijnen de eerste telefoons met deze SoC pas in 2018.

Uit een nieuwe foto die vandaag is opgedoken blijkt dat Blass het wellicht bij het verkeerde eind heeft. Een fervent lezer van de techsite Droid-Life.com stuurde een foto van een billboard op naar het medium. Daarop is de tekst ‘Ask more of your phone’ te lezen, gevolgd door de letter -G van Google en daaronder de datum 4 oktober. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, we kunnen dinsdag 4 oktober dus in onze agenda noteren. De techsite heeft voor de zekerheid navraag gedaan bij Google, maar nog altijd geen reactie gekregen.

Over de Google Pixel 2

Volgens de laatste berichten heeft de Google Pixel 2 een 4,97 inch groot Super AMOLED-display. Over de resolutie verschillen de lezingen. Volgens de een heeft het vlaggenschip een Full HD-resolutie, de ander houdt het op Quad HD. Het model van afgelopen jaar had een 5 inch scherm met FHD-display. In plaats van de Snapdragon 836 wordt het aanstaande toptoestel van de zoekmachinegigant aangestuurd door de Snapdragon 835. Deze 2,45 GHz krachtige octa-core processor vinden we onder meer in de Nokia 8, Sony Xperia XZ Premium, HTC U11 en OnePlus 5. Of hij 4 GB of 6 GB RAM krijgt is onduidelijk. Verder zou Google gekozen hebben om het vlaggenschip 64 GB of 128 GB intern geheugen te geven. De variant met 32 GB interne opslag verdwijnt dus mogelijk. Apple hanteert een vergelijkbare strategie met haar nieuwste iPhones: deze kun je enkel met 64 GB of 256 GB geheugen krijgen. 32 GB lijkt dus niet langer de standaard opslagcapaciteit te worden.

De Google Pixel 2 krijgt naar verluidt slechts één camera aan de achterkant met auto-laserfocus en enkele LED-flitser. Ook optische en/of elektronische beeldstabilisatie lijken tot standaardarsenaal van het vlaggenschip te behoren. Tevens zou het toestel nog betere plaatjes afleveren onder slechte lichtomstandigheden. Dat is wellicht een aanwijzing dat de lensopening groter is gemaakt, bijvoorbeeld f/1.6 zoals bij de LG V30.

Verder hebben we geluiden gehoord dat de Google Pixel 2 knijpgevoelige zijkanten heeft, net als de HTC U11. Dat is ook niet vreemd, omdat het toestel door HTC wordt gefabriceerd. Bij de HTC U11 heet deze feature Edge Sense, bij de Pixel 2 Active Edge. Tevens heeft Google mogelijk de 3.5mm audio jack weggelaten. Volgens de laatste berichten krijg je wellicht gratis een draadloze headset of USB-C naar 3.5mm audio jack adapter bij het toestel. Tot slot zou Google de waterbestendigheid van de telefoon verbeterd hebben. De Google Pixel is slechts IP53 gecertificeerd, wat betekent dat hij slechts spatwaterdicht is. Zijn opvolger zou IP67 of IP68 gecertificeerd zijn, oftewel volledig stof- en waterdicht.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones