Onthulling iPhone X? Zo bekijk je de live stream van Apple

Onthulling iPhone X? Zo bekijk je de live stream van Apple

Nog even en Apple onthult maar liefst een drietal nieuwe iPhones. De presentatie begint om 10.00 lokale tijd, oftewel 19.00 Nederlandse tijd. Wil je de onthulling zelf meemaken? Wij vertellen je hoe en waar je de live stream van het evenement kunt meemaken.

Ieder jaar in het najaar houdt Apple een persevenement waar het haar nieuwste producten uit de doeken doet. Het is ieder jaar een groots spektakel waar de media veel aandacht aan besteden. Ook de redactieleden van Telefoonabonnement.nl zitten vanavond op het puntje van hun stoel om de nieuwste iPhones te bewonderen. Dit jaar vindt de onthulling voor het eerst plaats in het Steve Jobs Theater in het Apple Park. Voorgaande edities waren in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco.

Vanavond krijgen we naar verwachting een drietal iPhones te zien: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Het laatstgenoemde toestel wist de afgelopen maanden de meeste aandacht naar zich toe te trekken. Om het tienjarige bestaan van de iPhone te vieren, zou Apple haar uiterste best doen om de allerbeste telefoon ooit te produceren. Deze krijgt naar verluidt een prijskaartje dat ergens rond de 1.000 dollar zweeft. Daarmee is het vlaggenschip niet exorbitant veel duurder dan zijn voorgangers, afhankelijk natuurlijk van de opslagcapaciteit die je kiest.

De meeste marktanalisten hebben vertrouwen in de nieuwste iPhones. Een enkeling -Gene Munster van de investeringsbank Loup Ventures om precies te zijn- meent dat Apple na vandaag 10 procent van haar beurswaarde verliest de komende drie maanden. In een interview tegenover zakenblad Fortune ontkent Tim Cook, de CEO van Apple, dat de producten van zijn bedrijf alleen voor de rijken zijn weggelegd.

Zo bekijk je de Apple Event live stream

Apple heeft een speciale pagina in het leven geroepen waar liefhebbers de onthulling live kunnen meemaken. Daar gaat om 10.00 lokale tijd het evenement van start. Hier in Nederland moeten we tot 19.00 vanavond wachten voordat het Apple Event van start gaat.

Om de presentatie te streamen maakt Apple gebruik van een techniek die HTTP Live Streaming (HLS) heet. Om dergelijke streams te kunnen bekijken moet je over een moderne computer, smartphone of tablet beschikken. Als je de stream via een mobiel apparaat wil bekijken, heb je een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 of hoger nodig. Android-telefoons vallen helaas nog altijd buiten de boot. Als je het evenement via de computer wil bekijken, ben je aangewezen op een Mac-computer met MacOS v10.11 of hoger, of een Windows 10 pc met Microsoft Edge (andere webbrowsers zijn helaas niet toegestaan). Tot slot kun je de onthulling via de Apple TV bekijken. Heb je een tweede of derde generatie Apple TV? Dan moet je ervoor zorgen dat deze van softwareversie 6.2 of hoger is voorzien. Met de vierde generatie Apple TV kun je direct de live stream bekijken.

Apple live stream 2017

Over de iPhone X

De iPhone X is het meest besproken toestel dat we vanavond te zien krijgen. Doordat iOS 11 Golden Master (GM) vroegtijdig uitlekte, ligt er inmiddels een hoop informatie over het toestel op straat. Het vlaggenschip heeft naar verluidt een 5,8 inch groot AMOLED-scherm met een resolutie van 2800 bij 1242 pixels. Onderin heeft Apple een ‘function area’ of ‘touch bar’ geïntegreerd. Wat je daarmee kunt hangt af van de app die je op dat moment geopend hebt. Zo kun je er onder meer emoji of Animated GIFs mee toevoegen, maar ook de mediaspeler bedienen. Als je deze balk niet meerekent dat de schermgrootte, dan is de beelddiagonaal slechts 5,15 inch.

Onder de motorkap vinden we de A11, een hexacore die bestaat uit twee krachtige Monsoon cores en vier efficiënte en energiezuinige Mistral cores. Hiermee kun je naar verwachting kloksnelheden van 2,4 GHz of hoger halen. Verder krijg het vlaggenschip naar verwachting 3 GB werkgeheugen en standaard 64 GB of 128 GB intern geheugen. De accucapaciteit is weliswaar nog een raadsel, maar we weten wel dat je deze draadloos kunt opladen dankzij de ondersteuning voor de Qi-standaard. Als we de laatste berichten mogen geloven gaat dat niet zo snel als met een draadje. Apple zou namelijk voor een oudere Qi-standaard hebben gekozen. Het is in ieder geval wel een noviteit die we nog niet eerder hebben gezien bij een iPhone.

Dat geldt ook voor de nieuwe ‘side button’ aan de zijkant. Deze multifunctionele knop kun je onder meer gebruiken om Siri te activeren, maar ook om je betaalgegevens van Apple Pay in te zien, de camera te activeren of zaklamp te starten. Deze knop werkt met de Taptic Engine die haptische feedback verstuurt. Oftewel, je kunt de knop niet daadwerkelijk indrukken. Touch ID maakt naar verluidt plaats voor Face ID. Oftewel, in plaats van je vinger gebruik je je gezicht om het toestel te ontgrendelen. Tevens zou Apple Face ID gebruiken om betalingen via Apple Pay te autoriseren.

Vrijwel alle conceptfoto’s die we van de iPhone X hebben gezien de afgelopen maanden, suggereerden dat het toestel een dual-camerasysteem heeft. Volgens de laatste berichten krijgt hij echter slechts één 12 megapixelcamera aan de achterkant. Volgens de broncode van iOS 11 GM kun je hiermee 4K-video’s met een frameratesnelheid van 60 beelden per seconde (fps) opnemen, of Full HD-video met een verversingssnelheid van 240 fps. De FaceTime HD camera heeft een resolutie van 7 megapixels.

Verder draait de iPhone X out-of-the-box op iOS 11 en introduceert Apple een feature die animoji heet. Dat zijn driedimensionale, bewegende emoji die je naar je vrienden en collega’s kunt doorsturen en eventueel een gesproken boodschap bevatten. De bewegingen en boodschap neem je op met de selfiecamera. Deze kan tot wel 50 verschillende herkenningspunten in je gezicht registreren.

 

Wie van jullie kijkt er al uit naar de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X?

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones