Onthulling nieuw vlaggenschip Huawei op 27 maart

Onthulling nieuw vlaggenschip Huawei op 27 maart

Welke naam het volgende vlaggenschip van Huawei krijgt weten we niet. Wel wanneer hij wordt onthuld. De smartphoneproducent uit China heeft woensdag uitnodigingen de deur uitgedaan voor een persevenement. Deze vindt plaats op dinsdag 27 maart in de Franse hoofdstad Parijs. Weten wat we dan kunnen verwachten? Lees dan snel verder.

Eind deze maand vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Vele smartphonefabrikanten gebruiken dit podium om hun nieuwste toestellen aan te kondigen. Onder meer BlackBerry, Nokia, Sony, Samsung, Motorola en LG zijn hier aanwezig. Een andere naam die we niet mogen vergeten is Huawei. Een week geleden verstuurde het bedrijf uitnodigingen voor haar persevenement op de smartphonebeurs. In de uitnodiging stond dat Richard Yu, de CEO van Huawei, ons bijpraat over ‘de nieuwste innovaties en ontwikkelingen van Huawei’.

‘Onthulling Huawei P11 / P20 in maart’

Op internet circuleert al een tijdje het gerucht dat Huawei niet haar nieuwste vlaggenschip lanceert in Barcelona. Volgens de geruchtenmolen is het bedrijf te bang dat Samsung alle aandacht naar zich toe trekt met de presentatie van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Om diezelfde reden zouden LG en HTC hun vlaggenschepen -respectievelijk de LG G7 en HTC U12- niet uit de doeken doen in de Spaanse wereldstad. Zij kiezen voor een andere oplossing: een eigen persevenement. Dan weten ze namelijk zeker dat ze alle aandacht van de media krijgen.

Dat Huawei voor deze optie kiest is zo goed als zeker. De Chinese telefoonmaker heeft woensdag uitnodigingen verstuurd naar de internationale pers voor een evenement in Parijs. Wat we daar te zien krijgen wil Huawei uiteraard niet verklappen, maar het ligt er wel dik bovenop dat het een toptoestel is. De kandidaat bij uitstek hiervoor is de Huawei P11, of Huawei P20. Er bestaat namelijk veel onduidelijkheid over de naam van het vlaggenschip. We weten dat de fabrikant hier in Europa de merknaam Huawei P11 heeft geregistreerd. Daarnaast zagen we deze naam al eerder voorbijkomen via de website van het bedrijf. Tegelijkertijd is de merknaam Huawei P20 geregistreerd.

Over het aanstaande vlaggenschip

Wat de naam ook zij van het toekomstige vlaggenschip, er gaan al maanden geruchten over dit toestel de ronde op internet. Zo heeft het toestel naar verluidt drie camera’s aan de achterkant. De Amerikaanse techjournalist en beroepslekker Evan Blass meldde eerder dat de camera’s gezamenlijk een resolutie van 40 megapixels hebben. Daarnaast is het camerasysteem uitgerust met 5x hybride zoom, professionele nachtmodus en camera-assistent die met behulp van kunstmatige intelligentie plaatjes voor je aflevert. Tevens krijgt het toestel volgens de geruchten een selfiecamera die zelfportretten met een resolutie van 24 megapixels aflevert. De lenzen zijn uiteraard weer afkomstig van  Leica.

Tevens hebben we vernomen dat de Huawei P11 / Huawei P20 een beeldscherm krijgt met daarin een kleine inham aan de bovenkant. Net als bij de iPhone X. Deze is naar verluidt 6,01 inch groot en heeft een resolutie van 2244 bij 1080 pixels. Het vlaggenschip wordt hoogstwaarschijnlijk aangestuurd door de HiSilicon Kirin 970 met Neural Processing Unit (NPU). Deze ken je misschien nog wel van de Huawei Mate 10 Pro van afgelopen jaar, of de gloednieuwe Honor View 10.

Op dinsdag 27 maart hopen we meer over het vlaggenschip te horen. Zo zijn we erg benieuwd naar de Nederlandse introductiedatum en Europese adviesprijs. Als Huawei het toestel uit de doeken doet, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones