Ontmoet de schitterende HTC Desire 12 en Desire 12 Plus

Ontmoet de schitterende HTC Desire 12 en Desire 12 Plus

HTC heeft twee aantrekkelijke smartphones aan het Desire portfolio toegevoegd, de HTC Desire 12 en Desire 12+. De nieuwe HTC’s hebben een groot edge-to-edge beeldscherm van respectievelijk 5,5 inch en 6 inch in een hippe behuizing. Het zijn twee aantrekkelijke geprijsde smartphones met een moderne glazen look.

HTC heeft vandaag twee schitterende smartphone gelanceerd voor het onderste deel van het middensegment. Helaas weten we nog weinig over de prijzen en beschikbaarheid. Eind april zou je in ieder geval een HTC Desire 12 abonnement kunnen afsluiten. Het ontwerp van beide smartphones heeft veel weg van de HTC U11 in combinatie met de HTC Desire 650. Beide telefoons zijn gemaakt van 3D glas en een metalen frame. Aan de zijkant tref je in tegenstelling tot de HTC U11 lijn de volume toetsen en power knop. De Desire 12+ is duidelijk rijker uitgerust.

HTC Desire 12

De HTC Desire 12 is de kleinste van het tweetal. De smartphone beschik over basis specificaties waarmee je als gemiddelde gebruiker prima mee vooruit kunt. De telefoon heeft een groot 5,5 inch beeldscherm met een resolutie van 1440 x 720 met populaire 18:9 aspect ratio. Ondanks dit grote scherm is het toestel 148,5 mm hoog bij een breedte van 70,8 mm. Achter al dat glas schuilt een MediaTek MT6739 processor met 3 GB werkgeheugen. Je krijgt 32 GB aan opslagcapaciteit en als je meer ruimte wil kun je de microSD-kaartsleuf gebruiken. Een nette 2.730 mAh batterij levert stroom en de telefoon draait op Android 8 Oreo. Je maakt prachtige foto’s met 13 megapixel hoofdcamera met f/2.2 diafragma en face detection autofocus en auto-HDR. Selfies worden geschoten met de 5 megapixel f/2.4 camera boven het grote beeldscherm.

HTC Desire 12+

HTC lanceert ook nog een grotere broer, de HTC Desire 12+. Dit toestel heeft een aantal pluspunten meer. Het toestel heeft ook een schitterende afgeronde behuizing maar beschikt over een 6 inch beeldscherm, dual camera’s en een iets snellere processor.

Het 6 inch IPS LCD scherm heeft dezelfde resolutie van 1440 x 720 en ook de nieuwe beeldverhouding van 18:9. Dankzij dit langere formaat en de slanke randen rondom het grote beeldscherm is de telefoon relatief compact gebleven. De afmetingen zijn 158.2 x 76.6 x 8.4 mm en het toestel heeft een gewicht van 157.5 gram. Het toestel heeft een snellere processor dan zijn kleinere broertje. In de HTC Desire 12 Plus draait namelijk de Snapdragon 450 Een nette octa core processor 3 GB aan werkgeheugen.  HTC levert daarnaast 32 GB aan opslagcapaciteit met de mogelijkheid voor een upgrade via een microSD kaart. De 2,965 mAh batterij zal je een ruime gebruiksduur geven omdat de Snapdragon behoorlijk energiezuinig is.

Het voornaamste verkoopargument voor deze grote broer ligt in de dual hoofdcamera. Naast de 13 megapixel camera heeft de Desire 12 Plus een 2 megapixel lens voor diepte. Je kunt hiermee die prachtige portret foto’s maken met effecten zoals het bokeh effect. Ook de selfie camera heeft een upgrade gehad. Je schiet selfies met de 8 megapixel f 2.0 front camera.

HTC Desire 12 plus dual-cam

Het tweetal draait op Android 8 Oreo en verschillende slimme software programma’s waaronder de slimme AI assistent Sense Companion. Dankzij die slimme assistent kun je nog meer uit je camera’s halen. Het tweetal is vanaf eind april beschikbaar. De prijzen voor de HTC Desire 12 en de grotere HTC Desire 12+ zijn nog niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones