Ontwikkeling LG G7 “ligt op schema”

Ontwikkeling LG G7 “ligt op schema”

In tegenstelling tot eerdere geruchten ligt de ontwikkeling van de LG G6 opvolger niet achter op schema. In een reactie aan de website Engadget laat LG weten dit toestel aan te kondigen “wanneer de tijd rijp is”. Opmerkelijk genoeg noemt LG het ‘beestje’ bij z’n naam: men spreekt expliciet van de LG G7. Diverse bronnen beweerden dat LG deze naam achterwege zou laten.

Er is de afgelopen tijd het nodige te doen om de opvolger van de LG G6. Ten eerste weten we niet hoe hij gaat heten. Begin december werd bekend dat LG de G- en V-serie zou gaan ‘rebranden‘, oftewel van een andere naam voorzien. Ten tweede kwam begin deze maand naar buiten dat LG niet langer meer vaste planningen gaat aanhouden als het op releases aankomt. In plaats daarvan brengen de Zuid-Koreanen een nieuwe telefoon uit “wanneer het nodig”. Daarbovenop werd afgelopen week gesuggereerd dat de vermeende LG G7 (deze naam houden we voor het gemak maar even aan) zou worden uitgesteld. Dit omdat het toestel weer terug naar de tekentafels zou gaan. Zowel het ontwerp als de prestaties zouden opnieuw onder de loep worden genomen.

Conceptafbeelding van de LG G7

Opvolger heet wel ‘gewoon’ LG G7

Blijkt allemaal niks van waar te zijn, zo blijkt vandaag. LG vertelt tegen de Amerikaanse website Engadget namelijk dat de voorbereidingen voor de release van de G6 opvolger “op schema liggen”. Eveneens wordt aangegeven dat het ontwerpproces niet weer opnieuw is begonnen. Meest opmerkelijke in dit bericht is echter nog wel dat LG de opvolger expliciet bij zijn naam noemt: “LG G7”.

“Er zijn verhalen naar buiten gekomen dat LG’s mobiele divisie de release van de G7 heeft vertraagd. Dit zou zijn gedaan om de prestaties en het ontwerp opnieuw te evalueren. Dit klopt niet.”

Het lijkt er dus sterk op dat het nieuwe vlaggenschip wel gewoon de naam LG G7 meekrijgt.

LG G7 wordt aangekondigd “wanneer de tijd rijp is”

Verder luidt het statement dat LG zich wil richten op het maken van producten die betekenisvol zijn voor consumenten. Zodoende gaat LG zich niet langer conformeren aan standaarden binnen de telefoonindustrie waarbij elk jaar minstens één vlaggenschip uit moet komen. Tot slot meldt LG dat de G7 wordt aangekondigd “wanneer de tijd daarvoor rijp is”. Het is dus niet aannemelijk dat hij volgende maand tijdens de MWC te Barcelona al getoond gaat worden. Vermoedelijk kondigt men hier wel een nieuwe variant van de LG V30 aan, het huidige vlaggenschip. Dit is immers in lijn met de gewijzigde strategie. Tijdens de CES-beurs te Las Vegas, welke twee weken geleden plaatsvond, gaf een LG topman aan meer varianten van bestaande modellen te gaan maken.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones