5 oktober 2014 door in Apple.

iPhone-5SEen iPhone 5 met een gerepareerd scherm door niet-gecertificeerd reparatiebedrijf van Apple komt voortaan in aanmerking voor een batterijomwisseling. Dat heeft Apple aan haar servicemedewerkers bekendgemaakt. Eerder stond Apple dat niet toe. Mocht je dus in de Apple Store staan met zo’n gerepareerde iPhone 5 en geweigerd worden, dan weet je wat je moet zeggen.

Gebarsten scherm

Als je in het verleden hebt geprobeerd om je toestel inclusief gerepareerd scherm door een derde partij, dan loont het nu om alsnog een nieuw verzoek in te dienen.

Dat wil niet zeggen dat Apple op alle fronten soepeler wordt wat betreft reparaties. Apple meldt nog steeds op haar website dat het bedrijf geen batterijen vervangt van iPhones met een gebarsten scherm. Dat loont dus al niet om te proberen, je scherm moet toch echt in orde zijn als je een nieuwe batterij wil. Als je zelf onderdelen van je iPhone hebt vervangen, loop je alsnog kans op een afwijzing.

Batterijproblemen

Een aantal van de iPhone 5-toestellen die tussen september 2012 en januari 2013 zijn verkocht, kunnen wat batterijproblemen hebben. Zo kunnen ze plots veel sneller leeg zijn of voortdurend moeten worden opgeladen. Voor de batterijen van deze toestellen is Apple een gratis vervangingsprogramma gestart. Je kunt je toestel tot maart 2015 inleveren.

Op de website van Apple kun je het serienummer invoeren om te controleren of je voor die vervanging in aanmerking komt. Ook kun je op diezelfde pagina contact opnemen over een terugbetalingregeling als je je in aanmerking komende iPhone 5-batterij betaald hebt laten vervangen.

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones