‘Ook goedkopere telefoons krijgen irisscanner’

‘Ook goedkopere telefoons krijgen irisscanner’

Hoeveel smartphones ken jij met een ingebouwde irisscanner? Het antwoord is eenvoudig: alleen de Samsung Galaxy Note 7 heeft momenteel deze feature. Andere vlaggenschepen moeten genoegen nemen met een vingerafdruksensor. Zou jij ook graag deze beveiligingsmethode op je smartphone hebben, maar ben niet je niet bereid om de hoofdprijs van 849 euro te betalen voor de Galaxy Note 7? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. D.J. Koh, het hoofd van Samsungs smartphone-afdeling, zei onlangs in een korte toespraak dat ook goedkopere telefoons in de toekomst een irisscanner krijgen. Maar mogelijk moet je hier nog wel een tijdje op wachten.

De Samsung Galaxy Note 7 werd afgelopen dinsdag onthuld. Na maanden van speculeren waren de verwachtingen hooggespannen. Voor een enkeling was het een teleurstelling –zij beschouwden de Galaxy Note 7 als een vrijwel identieke kopie van de Samsung Galaxy S7 Edge– maar de meesten waren daarentegen wel dolenthousiast over Samsungs paradepaardje.

Wat de Samsung Galaxy Note 7 zo bijzonder maakt, is dat het ’s werelds eerste toestel is met een irisscanner. Een wereldprimeur dus voor het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. Daarnaast heeft het toestel nog tal van andere premium specs, zoals het display met QHD-resolutie, krachtige Qualcomm Snapdragon 820 processor, 4GB RAM, 64GB intern geheugen, 3.500 mAh batterij, USB Type-C aansluiting en S Pen.

Irisscanner

De meeste aandacht besteedt Samsung echter aan de biometrische beveiliging. De irisscanner is volgens het bedrijf de beste beveiligingsmethode die we momenteel kennen. Zo zijn er geen twee dezelfde irissen en laten ze geen gebruikerssporen achter die gedupliceerd kunnen worden. Naast je toestel ontgrendelen kun je tevens individuele mappen, bestanden en apps met de irisscanner beveiligen en afschermen. Al met al, een beveiligingsmethode met veel potentie.

Zoals we allemaal waarschijnlijk wel weten heeft de Samsung Galaxy Note 7 niet bepaald een zacht prijsje. De adviesprijs is vastgesteld op maar liefst 849 euro. Voor velen wellicht niet een realistisch vooruitzicht. Maar wat als je koste wat kost een irisscanner op je smartphone wil? Dan is de Galaxy Note 7 momenteel de enige optie. Wellicht dat andere high-end telefoons in de toekomst ook een irisscanner krijgen, maar dat is vooralsnog toekomstmuziek.

Irisscanner

Ook voor goedkopere smartphones

Maar er is goed nieuws. D.J. Koh van Samsungs smartphonedivisie vertelde dat ook goedkopere mobiele telefoons in de nabije toekomst worden uitgerust met een irisscanner. Hij vertelde dat Samsung drie jaar lang heeft geïnvesteerd in de nieuwe beveiligingstechniek. Dat heeft een aardige duit gekost. Dat is de reden waarom deze techniek vooralsnog alleen in het duurste vlaggenschip van het bedrijf is te vinden. Koh verwacht dat de kosten mettertijd zullen afnemen, een trend die we tevens bij andere technologische doorbraken hebben gezien zoals de CD- en Blu-ray-speler. Dat betekent dat ook goedkopere telefoons van Samsung en andere fabrikanten uit het middensegment in aanmerking komen om met een irisscanner te worden uitgerust.

Mobiele betalingen

Daarnaast noemde de topman nog een andere toepassing voor de irisscanner. Hij vertelde dat Samsung overweegt om met app-ontwikkelaars en banken om tafel te gaan zitten om de irisscanner als betaalmethode te introduceren. Omdat deze vorm van beveiliging zo veilig is, zou hij gebruikt kunnen worden om grote geldbedragen over te sluizen. Bij sommige betaaldiensten wordt om een vingerafdruk gevraagd alvorens een betaling wordt geautoriseerd. Uiteraard zou dat ook met een irisscan kunnen.

Wanneer we deze toepassing tegemoet kunnen zien liet Koh in het midden.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones