Ook Google Pixel geplaagd door batterijprobleem

Ook Google Pixel geplaagd door batterijprobleem

Na de iPhone 6S en de Huawei Nexus 6P worden mogelijk ook de Google Pixel en Google Pixel XL achtervolgd door batterijproblemen. Op Reddit klagen tientallen gebruikers dat hun batterij spontaan leegloopt als hij nog ongeveer 30% van zijn vermogen heeft. Ook op Google’s Andrpod Open Source Project Issue Tracker wordt het onderwerp aangesneden.

Batterijprobleem Google Pixel en Pixel XL

Degene die het topic heeft aangemaakt zegt dat zijn Google Pixel nog geen maand oud is. De afgelopen week viel zijn toestel tot twee keer toe spontaan uit. In beide gevallen had de batterij nog tussen de 25% en 35% aan energie. Opnieuw opstarten werkte niet: pas zodra hij zijn oplader erbij pakte kon hij zijn toestel weer inschakelen. Daarop belde hij de klantenservice, maar die was in zijn ogen niet bepaald behulpzaam. Hij kreeg te horen dat hij een factory reset moest uitvoeren, oftewel terug naar de fabrieksinstellingen.

In de daarop volgende discussie melden zich meerdere gebruikers met precies hetzelfde probleem. Het zou zich niet beperken tot de Google Pixel: ook diens grotere broer de Google Pixel XL zou met hetzelfde probleem kampen. Tussen de vele reacties zeggen enkele gebruikers dat het probleem zich pas voordoet sinds ze Android 7.1.1 Nougat hebben geïnstalleerd, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Bij Android 6.0 zou er geen vuiltje aan de lucht zijn.

Ook op het forum van Google is een klein aantal mensen dat aangeeft last te hebben van hetzelfde probleem. Google vraagt hen om een bugreport op te sturen via Google Drive. In een reactie laat de zoekmachinegigant weten het probleem te onderzoeken en informatie te verstrekken zodra er meer bekend is over de oorzaak van het probleem.

iPhone 6S en Nexus 6P

De Google Pixel en Google Pixel XL zijn niet de enige high-end vlaggenschepen die met batterijproblemen kampen. In november erkende Apple dat de iPhone 6S kampt met batterijproblemen. Tijdens het productieproces zijn sommige batterijen langer dan gebruikelijk blootgesteld aan lucht. Hierdoor slijten de accu’s sneller dan je redelijkerwijs zou mogen verwachten. Het ging volgens het bedrijf maar om een beperkt aantal batterijen die zijn terug te vinden in toestellen die in september en oktober 2015 zijn geproduceerd. Gedupeerden kunnen zich bij de Apple Store of Apple Premium Reseller melden en de batterij gratis en voor niets laten vervangen.

Afgelopen week klaagden een groot aantal gebruikers dat hun Huawei Nexus 6P er spontaan mee kapte. Volgens sommigen had de batterij van hun nog zo’n 60% aan vermogen toen hij plots uitviel. Opnieuw opstarten werkte alleen als het toestel aan de oplader werd aangesloten. In de klachtenstroom werd gesuggereerd dat dit te wijten was aan Android 7.1.1 Nougat. Een enkeling legde de schuld bij het koude klimaat. Noch Google noch Huawei wist wat de precieze oorzaak was. Daarom besloten ze daags nadat het nieuws breed in de media was uitgemeten, om een gezamenlijk onderzoek in te stellen. Wanneer we de uitkomsten hiervan kunnen verwachten is niet bekend. In een reactie liet een woordvoerder van Huawei weten de situatie te betreuren en vraagt gedupeerden om contact te zoeken via de Google Store Support.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones