Ook HTC komt met roadmap voor Android Nougat

Ook HTC komt met roadmap voor Android Nougat

Na Sony geeft vandaag HTC duidelijkheid over de updateplannen van het bedrijf. De HTC 10 is de eerste smartphone van het Taiwanese technologiebedrijf dat kan rekenen op een update naar Android 7.0 (Nougat). De HTC One M9 en HTC One A9 volgen op een later tijdstip.

Dat laat HTC weten via haar Twitter-kanaal.

Afgelopen maandagavond Nederlandse tijd onthulde Google officieel Android 7.0 (Nougat), de nieuwste versie van zijn besturingssysteem. De eerste toestellen die binnen nu en afzienbare tijd op Android Nougat kunnen rekenen, zijn de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P. De LG V20 is het eerste toestel dat bij aanschaf al op de nieuwste Android-versie draait, zo bevestigde de zoekmachinegigant eerder deze week.

Eerst Samsung en Sony……

Als Google een nieuwe Android-versie op de markt brengt, is het altijd spannend welke smartphones straks een update tegemoet kunnen zien. Een topman van Samsung kwam als eerste fabrikant met het nieuws dat de nog te verschijnen Samsung Galaxy Note 7 binnen nu en drie maanden Android Nougat kan verwachten.

Daarop volgde Sony. Het Japanse elektronicaconcern presenteerde gisteren een lijst met daarop de smartphones en tablets die in aanmerking komen voor Android Nougat. Hiertoe behoren de Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5 Premium, Sony Xperia X, Sony Xperia XA, Sony Xperia XA Ultra en Sony Xperia X Performance.

HTC 10

HTC 10

……Nu HTC

Na Sony laat nu ook HTC van zich horen. De Taiwanese smartphoneproducent plaatste woensdagavond Nederlandse tijd een afbeelding op haar Twitter account met daarop meer informatie over de updateplannen van het bedrijf.

Volgens deze roadmap krijgt de HTC 10, het huidige vlaggenschip, als eerste de beschikking over Googles nieuwste Android-versie. Deze update wordt nog voor het einde van het jaar verwacht, ergens in de loop van het vierde kwartaal. Dat is natuurlijk een breed tijdsbestek, maar in ieder geval een heldere indicatie dat het bedrijf achter de coulissen druk doende is om de Android-skin en het toestel gereed te maken voor Android Nougat.

Nog meer goed nieuws: de HTC 10 is niet het enige toestel dat de nieuwste Android-versie tegemoet kan zien. Ook de HTC One M9 en HTC One A9 krijgen vroeg of laat Android Nougat. In tegenstelling tot de HTC 10 geeft HTC geen tijdspad voor de update. Het wordt dus afwachten wanneer de smartphoneproducent gereed is om Android Nougat naar deze toestellen uit te rollen.

Het is te hopen voor HTC dat door dit nieuws de verkoop van de HTC 10 enigszins aantrekt. Hoewel HTC officieel geen verkoopaantallen heeft gegeven, vermoeden analisten dat dit er niet meer zijn dan één miljoen. Mocht dit desondanks geen vruchten afwerpen, dan heeft het bedrijf nog een alternatief achter de hand. Of beter gezegd, twee alternatieven: zo onthult HTC mogelijk eind september of begin oktober de Nexus Sailfish en Nexus Marlin. Deze worden standaard uitgerust met Android Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones