Ook Huawei Nexus 6P kampt met batterijprobleem na update

Ook Huawei Nexus 6P kampt met batterijprobleem na update

Na de iPhone 6S blijkt ook de Huawei Nexus 6P met batterijproblemen te kampen. Deze doen zich pas voor nadat het toestel van de Chinese smartphoneproducent is geüpgraded naar Android 7.0 Nougat. In sommige gevallen heeft de accu nog 60% van zijn vermogen en schakelt hij zichzelf automatisch uit. Huawei schuift de schuld van zich af en stelt dat het aan de software ligt.

Een groot aantal gebruikers klagen hierover op Google’s productforum Google Code en Reddit. Ze klagen dat hun Huawei Nexus 6P er van het ene op ene op het andere moment spontaan mee ophoudt. Hoewel de batterij nog niet leeg is, schakelt het toestel zichzelf automatisch uit. Opnieuw opstarten werkt niet, tenzij het vlaggenschip wordt aangesloten op het stroomnet met de oplader. Na een paar minuten laden kan hij weer opnieuw opgestart worden en doet hij het weer prima, totdat er na korte tijd weer de brui aan geeft.

De gebruikers die hierover klagen zeggen dat het probleem zich pas voordoet nadat zij hun toestel hebben geüpgraded naar Android 7.0 Nougat. Daarvoor hadden ze nooit ergens last van. De een stelt dat de batterij van zijn of haar Nexus 6P nog 10% aan vermogen had toen het toestel zichzelf ineens uitschakelde. Andere gebruikers noemen afwijkende percentages, oplopend tot wel 60%. Dat laatste is natuurlijk volstrekt onacceptabel.

Op de fora wordt gesuggereerd dat het probleem zich voordoet in landen met een kouder klimaat, of in ieder geval waar op dit moment koudere temperaturen heersen. Persoonlijk lijkt me dit erg stug. Zo zijn er ook mensen uit Australië die precies hetzelfde zeggen. Daar is het op het moment rond de 23 graden Celsius.

Huawei Nexus 6P

Huawei: ‘Niet onze schuld’

Een gebruiker schrijft dat hij zijn Nexus 6P had opgestuurd naar Huawei voor reparatie. Hij kreeg te horen dat er niets aan de hand was met de accu en dat ze niet in staat waren om het probleem te reconstrueren. Hij kreeg zijn toestel opnieuw thuisgestuurd zonder dat er enig onderhoud aan was gepleegd.

Hiermee lijkt Huawei de schuldvraag van zich af te schuiven en de zwartepiet door te schuiven naar Google. Gebruikers klagen immers dat het probleem zich voordoet nadat zij hun smartphone hadden geüpgraded naar Android 7.0 Nougat. Begin deze maand kreeg de Nexus 6P een OTA-update naar Android 7.1.1 Nougat. Sommigen hebben deze software-update geïnstalleerd, maar stellen dat het batterijprobleem zich blijft voordoen.

Ikzelf loop met een Nexus 6P rond die op Android 7.1.1 Nougat draait, maar heb niets gemerkt van de hierboven genoemde batterijproblemen. Heeft een van jullie hier ervaring mee?

iPhone 6S

De Nexus 6P is momenteel niet het enige toestel die kuren heeft. Ook de iPhone 6S van Apple kampt met batterijproblemen. Apple heeft dit onderkend en is afgelopen maand een reparatieprogramma gestart waarbij gebruikers hun accu gratis kunnen laten vervangen. De oorzaak van het batterijprobleem van de iPhone 6S ligt bij het productieproces. Sommige batterijen waren langer dan noodzakelijk blootgesteld aan lucht. Daardoor neemt de levensduur van de accu af. Het feit dat de iPhone spontaan uitsprong is volgens Apple een veiligheidsmaatregel.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones