Ook LG G7 niet onthuld op MWC

Ook LG G7 niet onthuld op MWC

Eerder deze week meldden we nog dat de LG G7 ‘op schema’ ligt en dat hij wellicht op het Mobile World Congress (MWC) uit de doeken wordt gedaan. Maar helaas pindakaas. Een hooggeplaatste medewerker die anoniem wenst te blijven vertelt tegenover onze collega’s van Android Headlines dat het vlaggenschip niet volgende maand wordt gepresenteerd in Barcelona. Mogelijk krijgen we hem pas in april te zien.

Ieder jaar opnieuw kijken we vol spanning uit naar het MWC. Barcelona is dan een week lang de smartphonehoofdstad van de wereld. Vele fabrikanten zijn hier aanwezig om hun nieuwste vlaggenschepen aan het publiek te tonen. Bij de vorige editie werden de  Huawei P10LG G6 en Sony Xperia XZ Premium onthuld. Het gerucht gaat dat Samsung de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus wilde onthullen, maar daar op het laatste moment van afzag om extra veiligheidstests uit te voeren. De Koreaanse smartphoneproducent wilde een herhaling van het Samsung Galaxy Note 7 debacle koste wat kost zien te voorkomen.

Geen LG G7

We zijn erg benieuwd naar de toestellen die we dit jaar kunnen verwachten op het MWC. Eén ding staat als een paal boven water: Samsung is van de partij om de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus te onthullen. Dong-jin Koh, het hoofd van de smartphonedivisie bij Samsung, heeft bevestigd dat de vlaggenschepen op zondag 25 februari worden gepresenteerd. Een ander toestel dat hoog op ons verlanglijstje staat is de Sony Xperia XZ Pro, de opvolger van de Sony Xperia XZ Premium. Mogelijk is dit het eerste vlaggenschip van het Japanse elektronicaconcern met een bezel-less of randloos scherm. Daarmee neemt Sony afscheid van het alom bekende OmniBalance design. We zijn erg benieuwd waarmee Sony dit jaar op de proppen komt. Eerder deze maand onthulde het bedrijf op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra en Sony Xperia L2. De hoogtepunten van deze beurs op smartphonegebied vind je in het onderstaande artikel.

Dit zijn de hoogtepunten van CES 2018

Tot onze grote spijt is de LG G7 één van de afwezigen op de smartphonebeurs dit jaar. Donderdag vertelde een woordvoerder van het bedrijf dat het vlaggenschip ‘op schema’ ligt en dat hij ‘als de tijd rijp is’ wordt gepresenteerd. Dat gaf ons de hoop dat hij volgende maand op het MWC wordt onthuld. Helaas hebben we niet zo veel geluk. Een anonieme, maar hooggeplaatste bron binnen LG laat tegenover Android Headlines weten dat we het vlaggenschip volgende maand niet op het MWC te zien krijgen. Ook zegt hij dat de naam nog niet vaststaat. We noemen het toestel weliswaar LG G7, maar wie weet krijgt het vlaggenschip een hele andere naam. Dit gerucht gaat overigens al enkele maanden de ronde op internet.

De bron bevestigt dat LG niet met lege handen komt. Volgens hem heeft de Koreaanse smartphonemaker ‘iets’ om te onthullen op het MWC. Details hierover kan of wil hij jammer genoeg niet geven. LG-topman Cho Sung-jin vertelde eerder deze maand op de CES dat LG een nieuwe smartphonestrategie heeft aangenomen. Centraal daarin staat dat het bedrijf niet langer nieuwe telefoons op vaste tijdstippen presenteert omdat de concurrentie dat ook doet. In plaats daarvan lanceert het bedrijf ze als het haar goed uitkomt. Daarnaast wil LG meerdere varianten op de G- en V-reeks presenteren.

Eerder deze maand dook het gerucht op dat de LG G7 opnieuw naar de tekentafel moest en dat hij daarom niet op de aankomende smartphonebeurs gepresenteerd zou worden. Dat wordt dus glashard ontkend door een woordvoerder van het bedrijf. Nu horen we dat LG bang is dat Samsung alle aandacht steelt met haar vlaggenschepen op de beurs en dat LG daarom besloten heeft om de lancering van de LG G7 uit te stellen.

Ook geen HTC U12

Het nieuws over de LG G7 volgt op het bericht dat de HTC U12 niet op het MWC wordt getoond. Dat werd gisteren eveneens naar buiten gebracht door Android Headlines. Een anonieme bron vertelde dat het vlaggenschip pas na de beurs wordt gepresenteerd. Een concrete datum kon hij helaas niet noemen. Het gerucht gaat dat hij, net als de LG G7, in april daadwerkelijk wordt onthuld. Overigens houdt HTC zich al enkele jaren afzijdig van het MWC. In plaats daarvan organiseert de Taiwanese smartphonemaker haar eigen evenementen. Op die manier werden in het verleden de HTC 10, HTC U Ultra, HTC U11 en HTC U11 Plus gepresenteerd.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones