Ook Nokia 3 krijgt bètaprogramma Android 8 Oreo

Ook Nokia 3 krijgt bètaprogramma Android 8 Oreo

In navolging van de Nokia 5, 6 en 8 ontvangt ook de Nokia 3 spoedig een bètaprogramma voor Android 8 Oreo. Dat maakt Juho Sarvikas, topman bij HMD Global, bekend op Twitter. Binnen welke termijn het programma start, is niet bekend.

Drukke tijden voor HMD Global, die sinds begin 2017 telefoons onder de Nokia merknaam op de markt brengen. Eergisteren werd bekend dat men Android 8 Oreo uitbrengt voor de Nokia 8, het huidige vlaggenschip. Gisteren volgde hierop het nieuws dat het bètaprogramma voor deze zelfde software-versie voor de Nokia 5 en Nokia 6 spoedig zou aanvangen. Ook vandaag is weer nieuws te melden over de nieuwe Android-versie. De Nokia 3, een echte instaptelefoon, krijgt spoedig namelijk een bètaprogramma. Wanneer is niet bekend. Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij het Finse bedrijf, laat dit weten in een reactie op een Nokia 3 gebruiker.

Waarom een bèta?

Vooraleer een nieuwe software-versie officieel uitkomt, is hier een geheel traject van testen aan vooraf gegaan. Dit project van testen staat ook wel bekend als het draaien van een bèta. Hierbij nodigt een fabrikant, in dit geval HMD Global / Nokia, gebruikers van een toestel uit om te participeren in een gesloten test van het nieuwe besturingssysteem. Hierbij kan dit select groepje gebruikers alvast aan de slag met de nieuwste software. Als tegenprestatie wordt van hen verwacht dat zij HMD attenderen op eventuele bugs, fouten of eigenaardigheden in de software. Zodoende kan het bedrijf deze problemen oplossen vooraleer de update officieel uitkomt voor alle toestellen. Zoals we op Twitter kunnen lezen neemt HMD Global zijn tijd maar kunnen we de Android 8 Oreo op korte termijn verwachten.

Indien het zo ver is laten wij uiteraard weer van ons horen.

Android 8 Oreo: dit is er nieuw

Wat kun je verwachten van Android 8 Oreo? Ten eerste veranderd deze software-versie het een en ander op het gebied van notificaties. Zo krijg je beschikking over notificatiekanalen, waarbij je kunt aangeven of je notificaties wel of niet wilt ontvangen per onderwerp. Ook worden notificatiebadges toegevoegd. Hierbij zie je per app op je thuisscherm hoeveel gemiste meldingen je hebt. Daarbij is ook AutoFill onderdeel van de Android 8 Oreo update. Hierbij onthoudt de software welke gebruikersnamen en wachtwoorden je gebruikt en vult deze automatisch in. Dit bespaart jou tijd. Daarbij introduceert de nieuwste Android-versie ook de zogeheten picture-in-picture of beeld-in-beeld modus.

Hierbij kun je bijvoorbeeld naar een Netflix-video kijken terwijl je ook aan het scrollen bent door Facebook. De Netflix-video ‘zweeft’ als het ware boven de primaire app die je gebruikt, in dit geval Facebook. Tot slot biedt Android 8 Oreo ook een snellere gebruikerservaring en een langere accuduur.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones