Ook OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen Face Unlock

Ook OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen Face Unlock

Loop je rond met de OnePlus 3 of OnePlus 3T? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Beide toestellen krijgen via een software-update een gloednieuwe feature: Face Unlock. Deze beveiligingsvorm is momenteel alleen aanwezig op de OnePlus 5T, het allernieuwste vlaggenschip van de smartphonemaker uit China.

Dat bevestigt oprichter en CEO Carl Pei op zijn Twitter account.

Wie herinnert zich november 2017 nog? Wij wel in ieder geval. Dat was namelijk het moment dat OnePlus haar nieuwste flagship killer uit de doeken deed: de OnePlus 5T. Het was de opvolger van de nog geen half jaar oude OnePlus 5. Zoals je van een nieuw vlaggenschip mag verwachten werd hij uitgerust met de laatste technologische snufjes, waaronder het 6,01 inch grote edge-to-edge OLED-display, Qualcomm Snapdragon 835, dubbele camera (16 en 20 megapixels) en 3300 mAh batterij. Tevens kreeg het toestel een gloednieuwe optie: Face Unlock.

Zoals de naam al aangeeft kun je hiermee de telefoon ontgrendelen met je gezicht. Hiervoor bedacht OnePlus een systeem dat bestaat uit 100 identifiers. Deze maken een profiel van je gezicht en slaan deze lokaal op. Als de voorste camera jouw gezicht herkent, wordt het vlaggenschip in 0,4 seconden ontgrendeld. Een gloednieuwe vorm van biometrische beveiliging die OnePlus in haar toestellen integreert.

Face Unlock breed beschikbaar gesteld

Zoals gezegd is Face Unlock op dit moment alleen beschikbaar voor de OnePlus 5T. Klanten roepen massaal om de functionaliteit ook naar zijn voorgangers uit te rollen. En daar geeft de fabrikant gehoor aan. Eind december beloofde Carl Pei dat de OnePlus 5 Face Unlock krijgt. Vlak voor het einde van het jaar loste de fabrikant haar belofte in via een bètaprogramma. Als OxygenOS 5.0 breed is uitgerold, is de nieuwe feature voor iedereen beschikbaar.

Via Twitter laat Carl Pei weten dat ook de OnePlus 3 en OnePlus 3T Face Unlock krijgen. Gebruikers kunnen deze vorm van biometrische beveiliging binnen nu en enkele dagen al verwachten. Dan is het bètaprogramma van OxygenOS 5.0 ook beschikbaar voor deze groep. Tegenover CNET vertelt de topman dat hij geen reden ziet om “een feature die eenvoudig geïmplementeerd kan worden” te ontzeggen tegenover andere gebruikers. Over wanneer de stabiele versie van de software-update wordt uitgerold tasten we nog in het duister.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones