Ook Sony Xperia L2 render opgedoken

De Sony Xperia L2 is in navolging van de Sony Xperia XA2 (Ultra) ook onderwerp van een render. Zodoende hebben we nu een idee van hoe het toestel eruit gaat zien. Meest opvallende designelement is de gebolde achterkant, wat duidt op een grotere accu.

Het nieuwe jaar is pas net begonnen maar nu al weten we het een en ander met betrekking tot de nieuwe telefoons van Sony die dit jaar uit gaan komen. Gisteren passeerden de Sony Xperia XA2 en XA2 Ultra de revue. Vandaag is het de beurt aan de Sony Xperia L2, de natuurlijke opvolger van de Sony Xperia L1. Dit toestel werd vorig jaar aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De verwachting is dat de variant voor dit jaar op ditzelfde podium zijn entree maakt. De Sony Xperia L2 duikt vandaag op in een zogenoemde render, oftewel een computeranimatie. De makers van de animatie baseren zich hierbij op geruchten en proberen een zo herkenbaar mogelijk ontwerp te schetsen.

Grotere accu?

De render leert ons dat Sony grotendeels vasthoudt aan zijn design filosofie van de afgelopen jaren, welke doorgaat onder de noemer omnibalance. Dit houdt in dat er aan de boven- en onderzijde ruimte is voor bezels, terwijl het beeldscherm vierhoekig is. De achterzijde van de Sony Xperia L2 lijkt enigszins gebold te zijn. Dit zou een verandering ten opzichte van zijn voorganger zijn, welke een platte achterkant heeft. De gebolde achterkant zou kunnen duiden op een grotere accu. Afgelopen jaar zagen we deze trend opkomen en de gemiddelde accucapaciteit nam zodoende toe. Het zou echter ook simpelweg een design element kunnen zijn. Verder zien we aan de buitenkant een vingerafdrukscanner, koptelefooningang alsmede een USB-C poort.

Vermoedelijke specificaties Sony Xperia L2

Zoals gezegd is de Sony Xperia L2 nog niet officieel aangekondigd, dus blijft het enigszins koffiedik kijken met betrekking tot de specificaties. Het toestel lijkt echter gemiddeld van grootte te zijn en in de hoogte 149.9 mm te meten bij een breedte van 78.4 mm en een dikte van 9.8 mm. Zodoende wordt het scherm 5.5″ in diagonaal waarbij de resolutie HD is, oftewel 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap wordt hij naar verluidt aangedreven door een Snapdragon 630, een middenklasse processor uit de stal van Qualcomm. De chipset krijgt hierbij ondersteuning van 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Of deze capaciteit uitbreidbaar is, is niet bekend. Wel lijkt zeker dat de Sony Xperia L2 uit de verpakking Android 8 Oreo draait, de nieuwste versie van het populaire besturingssysteem.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones