Ook Wiko VIEW XL en Wiko VIEW Prime nu verkrijgbaar

Ook Wiko VIEW XL en Wiko VIEW Prime nu verkrijgbaar

Na de Wiko VIEW liggen nu ook de Wiko VIEW XL en Wiko VIEW Prime bij ons in de schappen. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 269 euro en 299 euro. Alles wat je over deze randloze toestellen moet weten vind je op Telefoonabonnement.nl.

‘Edge-to-edge displays vind je alleen bij de allerduurste telefoons zoals de Samsung Galaxy Note 8 en Google Pixel 2 XL.’ Tot een paar maanden geleden dacht je waarschijnlijk dat deze stelling waar was. Wiko bewijst met de VIEW-reeks dat een telefoon met randloos display niet duur hoeft  te zijn. Begin september onthulde de Franse smartphonemaker de Wiko VIEW, Wiko VIEW XL en Wiko View Prime op de IFA-beurs in Berlijn. Het eerstgenoemde toestel verscheen afgelopen maand al bij de eerste retailers. Vandaag volgen de andere twee.

Specificaties Wiko VIEW XL

De Wiko VIEW XL heeft zoals gezegd een zogeheten edge-to-edge display. Het toestel heeft een 5,99 inch groot IPS LCD-display met een resolutie van 1440 bij 720 pixels, ook wel HD+ genoemd. Dat betekent dat hij een 18:9 beeldverhouding in plaats van 16:9 verhouding die je nog bij veel traditionele toestellen ziet. Onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 425. Deze quad-core processor is in staat om kloksnelheden tot 1,4 GHz te halen. De chipset wordt bijgestaan door de Adreno 308 GPU en 3 GB aan werkgeheugen. Standaard krijg je 32 GB uitbreidbaar geheugen.

Het randloze scherm is niet de enige onderscheidende factor van de Wiko VIEW XL. Achterop vinden we namelijk een dual-camerasysteem. Deze bestaat uit twee 13 megapixelcamera’s. Wiko heeft allerlei features toegevoegd om de mooiste plaatjes te schieten. Auto Scene stelt de camera zodanig in dat je onder alle omstandigheden de mooiste foto’s krijgt. Voor de meer gevorderde fotograaf is er de Pro-modus. Daarmee bepaal je zelf de belangrijkste instellingen, zoals de witbalans, ISO-waarde en belichtingscorrectie. Als je de HDR-functie inschakelt zien foto’s er nog scherper uit. Met Live Artistic Blur maak je bokeh-foto’s waarop de hoofdpersoon haarscherp staat en de achtergrond wazig is gemaakt door de camerasoftware.

De hoofdcamera is tevens uitgerust met een technologie die Super Pixel heet. Hiermee verhoog je kunstmatig de resolutie van foto’s tot 52 megapixels. Naar eigen zeggen leg je hiermee texturen en details haarscherp vast. Tot slot heeft Wiko de camera’s uitgerust met videostabilisatie, al laat de fabrikant in het midden welke variant (elektronische of optische). De selfiecamera heeft een resolutie van 16 megapixels en beschikt over Live Filters en Face Beauty.

Wiko VIEW Prime

Alles over de Wiko VIEW Prime

De Wiko VIEW Prime is net een tikkeltje kleiner dan de Wiko VIEW XL. Het beeldscherm is namelijk 5,7 inch in doorsnee in plaats van 5,99 inch. De schermresolutie en beeldverhouding zijn wel gelijk (1440 bij 720 pixels en 18:9 aspect ratio). De processor levert net iets beter werk af. Wiko heeft de Snapdragon 425 ingeruild voor de Snapdragon 430. Verder krijg je twee keer zo veel geheugen (64 GB) en extra werkgeheugen (4 GB). De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh.

De Wiko VIEW Prime heeft evenals de Wiko VIEW XL een dual-camerasysteem. Deze vind je echter niet aan de achterkant, maar aan de voorzijde. De selfiecamera’s hebben een resolutie van 20 en 8 megapixels. De camera met de kleinste resolutie is uitgerust met een groothoeklens die een hoek van 120 graden bestrijkt. Ideaal als je met meerdere vrienden op de foto wil. Door de zachtlichtflits en auto-HDR ziet iedereen er op zijn of haar best uit, zowel overdag als ’s avonds. De hoofdcamera aan de achterkant heeft een resolutie van 16 megapixels. De portretmodus met wazige achtergrond heet op dit toestel Live Portrait Blur. Met Face Beauty kun je na afloop de huidskleur corrigeren. Of je voegt leuke effecten toe met Live Filters. De camera is tevens uitgerust met videostabilisatie.

Prijs en beschikbaarheid

De Wiko VIEW XL en Wiko VIEW Prime liggen vanaf nu in ons land in de schappen. Het eerste toestel heeft een adviesprijs van 269 euro. Zijn (overdrachtelijk) grote broer gaat over de toonbank voor 299 euro. Je hebt de keuze uit vier verschillende kleuren: Black, Gold, Cherry Red en Deep Bleen (geen schrijffout).

Bekijk het laatste nieuws over Wiko:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding